2004 Ήρωες της μπάλας – 2016 Τα προς το ζην…

Ο Βασίλης Τσιάρτας ανακοίνωσε ότι γίνεται προπονητής ποδοσφαίρου και η «Α» έσπευσε αμέσως να σας υπενθυμίσει που βρίσκονται σήμερα οι 23 ποδοσφαιριστές που κατέκτησαν το Euro της Πορτογαλίας. Τη δουλειά του Ναουσαίου την κάνουν ήδη άλλοι επτά, ενώ δύο παίζουν ακόμη μπάλα.  Κάποιοι – λίγοι – έχουν αποσυρθεί εντελώς από το ποδόσφαιρο…

 

Την κλοτσάνε ακόμη…

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ο επιθετικός της Εθνική μας ομάδας με την πολύτιμη συμβολή στο ματς κόντρα στη Ρωσία αγωνίζεται ακόμη με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ήταν, άλλωστε, ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής μας στο θρίαμβο της Πορτογαλίας (δεν είχε κλείσει τα 23). Σε ένα μήνα γίνεται 35 και ίσως αυτή να είναι η τελευταία του σεζόν.

Κώστας Χαλκιάς

Αιφνιδιαστήκατε; Κι όμως, ο Κώστας Χαλκιάς σε ηλικία 42 ετών αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς τον έπεισε ο Κώστας Κατσουράνης να φορέσει τη φανέλα της Παναχαϊκής. Θα τη βοηθήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Football League 2 και λογικά από του χρόνου θα αναλάβει κάποιο άλλο πόστο, ίσως αυτό του προπονητή τερματοφυλάκων.

Από τον αγωνιστικό χώρο στον πάγκο

Γιώργος Γεωργιάδης

Ο πλέον έμπειρος προπονητής είναι δίχως αμφιβολία ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ξεκίνησε από την Εθνική Νέων, μετεπήδησε στην Ελπίδων, δούλεψε τρεις φορές στον ΠΑΟΚ, μία σεζόν στη Βέροια και τώρα βρίσκεται στα Τρίκαλα με στόχο να ανεβάσει την ομάδα στη Super League. Ξεκίνησε την προπονητική το 2009, μόλις ένα χρόνο μετά το τέλος της καριέρας του.

Τραϊανός Δέλλας

Λίγες μέρες πριν ανακοινώσει ο πρώην συμπαίκτης του στην ΑΕΚ και στην Εθνική ότι θα ασχοληθεί με την  προπονητή, ο Δέλλας αποχωρούσε από τον Ατρόμητο μετά από ένα σύντομο πέρασμα. Στο βιογραφικό του τα 2,5 χρόνια που έμεινε στην Ένωση και που την ανέβασε από τη Football League 2 στη Super League.

Αντώνης Νικοπολίδης

Ο τερματοφύλακας του θριάμβου έμεινε στον Ολυμπιακό μετά το τέλος της καριέρας του ως βοηθός προπονητή, ενώ διετέλεσε σε κάποια ματς υπηρεσιακός. Τώρα είναι ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων.

Γιάννης Γκούμας

Στα κλιμάκια της Εθνικής μας ομάδας βρίσκεται και ο Γιάννης Γκούμας. Αφού θήτευσε σε ερασιτεχνικές ομάδες (Πεύκη και Γλυφάδα), διετέλεσε βοηθός προπονητή στην Ξάνθη και σήμερα εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής Νέων.

Φάνης Κατεργιαννάκης

Προπονητής τερματοφυλάκων και βοηθός του Γιάννη Γκούμα στην Εθνική Νέων, μέχρι να συνταχθεί στο πλευρό του δεν είχε ασχοληθεί με κάτι άλλο από το 2011 κι έπειτα που σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Στέλιος Βενετίδης

Ο 40χρονος σήμερα Στέλιος Βενετίδης ασχολείται με την προπονητική λιγότερο από δύο χρόνια. Μέχρι στιγμής έχει διατελέσει βοηθός στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Πανθρακικό και σήμερα ανήκει στη Βέροια.

Στέλιος Γιαννακόπουλος

Ο έτερος Στέλιος έγινε προπονητής το 2012 και κάθισε στον πάγκο του Πανηλειακού για μία σεζόν, ωστόσο μετά αποφάσισε να αποσυρθεί και να παρακολουθήσει κι άλλα σεμινάρια προπονητικής. Τώρα προπονεί την Κηφισιά στη Football League 2.

Βασίλης Τσιάρτας

Ο… νεοφερμένος της παρέας. Προπονητής εδώ και κάποιες μέρες, που για έξι χρόνια ασχολούταν με την εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών. Πιο γνωστή του ιστορία η προσπάθεια να στείλει δανεικό τον Τζανετόπουλο στη Σεβίλλη δίχως να πάρει η ΑΕΚ λεφτά.

 

Μακριά από το ποδόσφαιρο και τα φώτα της δημοσιότητας

Άγγελος Μπασινάς

Που βρίσκεται ο «χρυσός ασίστμαν» του τελικού του Euro; Η απάντηση είναι ότι διάγει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή. Ενδεχομένως να έχει κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά νου, ωστόσο στον ποδοσφαιρικό κόσμο δεν εμφανίζεται.

Γιούρκας Σεϊταρίδης

Γυμναστήριο και δώσε όλη μέρα όργανα και βάρη. Ο Γιούρκας, κατά πολλούς μπακ-χαφ φαινόμενο, που θα άφηνε εποχή, μετά το Euro σαν να… σβήστηκε το ταλέντο του. Εδώ και τρία χρόνια έχει σταματήσει την μπάλα και ασχολείται με το Crossfit που είναι πολύ έντονη μορφή εκγύμνασης.

Επιχειρηματίες

Άγγελος Χαριστέας

Ο πρώτος μας σκόρερ στο Euro του 2004 άνοιξε πριν από μερικούς μήνες κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη. Το ονόμασε «Athletic Barbers». Δεν ασχολείται, όμως, μόνο με τρίχες, καθώς μαθαίνει και τένις στον ελεύθερό του χρόνο!
Παντελής Καφές

Ο πιο δραστήριος επιχειρηματικά πρώην ποδοσφαιριστής της θριαμβεύτριας Εθνικής είναι ο Παντελής Καφές. Διατηρεί δύο beach bar στη Χαλκιδική, το Riviera Luxury Beach Bar και το «BRO». Τους χειμερινούς μήνες προφανώς ξεκουράζεται, πάντως κοντά στο ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται.

Βασίλης Λάκης

Ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής Ευρώπης ασχολείται με το ποδόσφαιρο σε επιχειρηματικό επίπεδο, καθώς διατηρεί εδώ και πάνω από μία 12ετία την Ακαδημία ποδοσφαίρου Ατρόμητου Χαλανδρίου, η οποία εδρεύει στις εγκαταστάσεις του (Campeon). Ο Βασίλης Λάκης είχε την έμπνευση να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα πολύ πριν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Μεταξύ ποδοσφαιρικού τμήματος και διοίκησης

Νίκος Νταμπίζας

Σε δύο ομάδες έχει δουλέψει ο Νίκος Νταμπίζας ως τεχνικός διευθυντής. Για 1,5 χρόνο στον Παναθηναϊκό και σήμερα στην Ομόνοια Λευκωσίας.

Τάκης Φύσσας

Πρώτα τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων και στη συνέχεια διευθυντής ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή άνεργος ή… άεργος.

Κώστας Κατσουράνης

Πρόσφατα κρέμασε τα παπούτσια του ο Κώστας Κατσουράνης κι αυτή τη στιγμή είναι ο ηγέτης της προσπάθειας αναγέννησης της Παναχαϊκής. Κατέχει τον τίτλο του Γενικού Αρχηγού της ομάδας της Πάτρας.

Ζήσης Βρύζας

Πρόεδρος του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια τεχνικός διευθυντής, για να φύγει από τον Δικέφαλο κάποια στιγμή και να αναλάβει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή στη Βέροια. Σήμερα δεν εργάζεται σε κάποια ομάδα…

Γιώργος Καραγκούνης

Έγινε μία προσπάθεια να εμπλακεί στην Εθνική ομάδα για να τη βοηθήσει στις δύσκολες στιγμές που περνούσε, αλλά τα έσπασε σχετικά γρήγορα με τη διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή δεν τον βλέπουμε κάπου.

Ο πολιτικός Θοδωρής Ζαγοράκης

Ευρωβουλευτής εδώ και δύο χρόνια με τη Νέα Δημοκρατία, ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξαργύρωσε το θρίαμβο της Πορτογαλίας με μία μετεγγραφή στο Καμπιονάτο. Το 2007 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και σήμερα είναι ο μοναδικός πολιτικός από το ρόστερ της Εθνικής.

Ο παραγωγός ραδιοφώνου Ντέμης Νικολαΐδης

Μετά το Euro της Πορτογαλίας η ζωή του Ντέμη πέρασε από διάφορα στάδια! Αρχικά έγινε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και στη συνέχεια ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού και πρόεδρος εταιρίας μάνατζερ. Σήμερα είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στον Sport FM!

Και ο… πυροσβέστης Μιχάλης Καψής

Ο Μιχάλης Καψής είναι η πλέον ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς μιλάμε για έναν πραγματικά ποιοτικό άνθρωπο, ο οποίος έπαιζε ποδόσφαιρο… με το ζόρι. Τον έκανε ποδοσφαιριστή ο πατέρας του, ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά του και με το παραπάνω, αλλά γενικώς δεν είχε τρομερό ζήλο να ασχολείται για πάντα με την μπάλα. Ανήκει στο πυροσβεστικό σώμα και ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Εδώ τα ασκούσε και όταν ήταν εν ενεργεία ποδοσφαιριστής! Στο παρελθόν μας έχει αποκαλύψει πως βαριέται ακόμη και να βλέπει ποδόσφαιρο στην τηλεόραση…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα