Παγκόσμια πιστοποίηση για την Tetra Pak

H εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων, Tetra Pak, έχοντας λάβει επισήμως την παγκόσμια πιστοποίηση της Αλυσίδας Αξιών (CoC) από το Forest Stewardship Council ® (FSC ® Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών), για όλες τις εγκαταστάσεις μεταποίησης και τις εταιρείες αγορών της, μπορεί πλέον να προμηθεύει από οπουδήποτε στον κόσμο συσκευασίες που φέρουν το λογότυπο του FSC.

Αυτό αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες πιστοποιήσεις FSC σε 92 πολλαπλές εγκαταστάσεις της εταιρείας διεθνώς.
FSC είναι τα αρχικά για το Forest Stewardship Council, δηλαδή το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών. Πρόκειται για ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, διεθνώς αναγνωρισμένο, που προωθεί την υπεύθυνη διαχείριση των δασών σε όλο τον κόσμο.

Η πιστοποίηση της Αλυσίδας Αξιών, Chain of Custody (CoC), επιτρέπει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των προϊόντων ξυλείας σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Κατά την διαδικασία αυτή, και μέσω της CoC, παρέχεται η διαβεβαίωση ότι κάθε προϊόν που φέρει το λογότυπο του FSC προέρχεται από χρηστή και υπεύθυνη διαχείριση δασών, και υιοθετεί επίσης περιβαλλοντικά αρμόζουσες, κοινωνικά επωφελείς και οικονομικά βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης.

«Οι καταναλωτές είναι όλο και περισσότερο συνειδητοποιημένοι και ευαίσθητοποιμένοι όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων που αγοράζουν. Και αναμένουν από τις επιχειρήσεις να τους βοηθήσουν να έχουν καλύτερες επιλογές. Το λογότυπο FSC είναι ένα εύκολα αναγνωρίσιμο σήμα κατατεθέν για την διαχείριση δασών, και πλέον οι πελάτες μας έχουν την ευκαιρία, με αυτό το λογότυπο στις χάρτινες συσκευασίες της Tetra Pak στα προϊόντα τους, να “δηλώνουν” την υποστήριξή τους προς την υπεύθυνη διαχείριση του δασικού πλούτου οπουδήποτε στον κόσμο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Περιβάλλοντος της Tetra Pak Mario Abreu.

«Ως βασικοί χρήστες του χαρτιού, μιας από τις πρώτες ύλες των συσκευασιών μας, νοιώθουμε πως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των δασών σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και εργαζόμαστε με στόχο το 100% του χαρτιού που χρησιμοποιούμε να είναι πιστοποιημένο», πρόσθεσε.

Η Tetra Pak είναι η πρώτη εταιρεία στην βιομηχανία των χάρτινων συσκευασιών υγρώντροφίμων που εισήγαγε το 2007 το σύστημα πιστοποίησης του FSC. Έκτοτε, έχει προμηθεύσει σε πελάτες της περισσότερες από 130 δισεκατομμύρια συσκευασίες (43,7 δισ. μόνο το 2014) που φέρουν το λογότυπο FSC.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα