«Παγκόσμιες» μαθήτριες (και αθλήτριες) από ασήμι!

Με όσα τραγελαφικά εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό στον ελληνικό αθλητισμό μόνο ανακούφιση –αναμεμειγμένη φυσικά με μπόλικη υπερηφάνεια– προκαλεί η είδηση της κατάκτησης της δεύτερης θέσης που πέτυχε στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας.

Το μεγάλο τουρνουά διεξήχθη στο Porec της Κροατίας από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου και οι Ελληνίδες μαθήτριες πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις φτάνοντας μία ανάσα από το πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου, καθώς στον τελικό ηττήθηκαν δίκαια από την αντίστοιχη σχολική ομάδα της Σερβίας.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η ήττα δεν αλλάζει την ουσία του επιτεύγματος, μιας και οι «ασημένιες» –πλέον– μπασκετμπολίστριες του 1ου Λυκείου Βούλας γύρισαν στην πατρίδα κουβαλώντας στις αποσκευές τους τη μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού Σχολικού Αθλητισμού.

Υποδοχή έκπληξη…

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στη Βούλα το βράδυ της περασμένης Κυριακής (7/5) και αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαύλιο του σχολείου τους –περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα– ο δήμος και ο Σύλλογος Γονέων του λυκείου επεφύλαξαν στα κορίτσια μια μεγάλη υποδοχή-έκπληξη.

 

Εκεί ο  δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δαφνοστεφάνωσε τις αθλήτριες και αφού τις συνεχάρη και τις ευχαρίστησε για το γεγονός ότι έφεραν μια τεράστια διάκριση στην πόλη, διαβεβαίωσε πως η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό της περιοχής με την ίδια ένταση προκειμένου να αθλούνται όλοι οι νέοι της πόλης και να συνεχίσουν να φέρνουν στον δήμο διακρίσεις.

Τέλος, ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, στη λυκειάρχη κ. Αποστολία Παπαγιάννη, στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, στον Πρωτέα Βούλας μέσω του προέδρου του συλλόγου, Χρήστου Βασιλειάδη, καθώς οι 9 από τις 12 αθλήτριες είναι εν ενεργεία αθλήτριες του Πρωτέα και περισσότερο απ΄ όλα στις πρωταγωνίστριες του θριάμβου, στις παίκτριες οι οποίες είναι οι:

-Ιβάνα Ράτσα

-Μαρία-Κωνσταντίνα Αναστασοπούλου

-Αλεξάνδρα Δανδουλάκη

-Σαββίνα Καραλή

-Ζωή Κορρέ

-Ελευθερία  Μαγγίνα

-Χριστίνα Μαργαρίτη

-Βαρβάρα Μυλωνάκη

-Μαρία Παυλινέρη

-Δήμητρα Συγγρού

-Γεωργία Τσιχλάκη

-Ιωάννα Χατζηβασιλείου

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Για την ιστορία να πούμε ότι η ελληνική ομάδα προκρίθηκε από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης πετυχαίνοντας δύο νίκες, (Ρουμανία – Ελλάδα 35-83 και Ελλάδα – Δανία 48-38), ενώ ηττήθηκε από τη Φινλανδία με σκορ 41-28.

Στη φάση των «16» τα κορίτσια της Βούλας νίκησαν την Τσεχία (51-44), στα προημιτελικά τη διοργανώτρια Κροατία (53-41).

Στα ημιτελικά, σειρά είχε η ομάδα του Ισραήλ η οποία ηττήθηκε με σκορ 42-32 από την ελληνική ομάδα.

Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη το Σάββατο 6 Μαΐου όπου η ομάδα της Σερβίας επιβεβαίωσε στον τίτλο του φαβορί και πήρε τη νίκη με σκορ 71-52 σε ένα απολαυστικό αγώνα τον οποίο παρακολούθησαν διά ζώσης ο δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, και ο πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας, Χρήστος Βασιλειάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα