“Παναθηναϊκός με πάθος και… τρέλα”!

Πρόβλεψη – ανάλυση για την ομάδα που θέλουν να δημιουργήσουν, έκαναν ο Τάκης Φύσσας και ο Λεωνίδας Βόκολος, μετά την παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Παναθηναϊκού, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για έναν Παναθηναϊκό “με πάθος και… τρέλα!”.

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, ανέλυσαν τη φιλοσοφία τους, τη μεταγραφική πολιτική που σκοπεύουν να ακολουθήσουν και περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά των παικτών που τους αρέσουν.

Ακόμα, κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχουν μαύρες λίστες για το υπάρχον ρόστερ και έδωσαν μεγάλη σημασία στην καλή λειτουργία της ακαδημίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Φύσσα και Βόκολου:

Βόκολος: Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση που μου έδωσαν την ευκαιρία. Στόχος όλων μας στον Παναθηναϊκό ήταν να μπουν κάποιοι στόχοι. Έγιναν 7 ανανεώσεις και δημιουργήθηκε ένας κορμός σε βάθος χρόνου. Το δεύτερο ήταν η ενίσχυση της ομάδας. Είχαμε διαπιστώσει κάποιες αδυναμίες στην αμυντική γραμμή και έγιναν βελτιωτικές κινήσεις για να διορθωθεί. Επίσης, ήρθαν ο Νίνης και ο Μαυρίας για να δώσουν πράγματα στην ομάδα. Παράλληλα, με αυτά, εγώ και ο Τάκης γνωρίζουμε το κομμάτι των ακαδημιών, θέλουμε να τη βοηθήσουμε. Είναι, ήδη, πολύ καλή στη λειτουργία της, αλλά θέλουμε να της προσφέρουμε περισσότερα και να παράξει περισσότερους ποδοσφαιριστές. Όπως καταλαβαίνετε, η δουλειά για το Γενάρη τελείωσε, αλλά δεν σταματά. Εδώ και μία διετία υπάρχει ένα πλάνο και το ξέρετε όλοι. Την Τρίτη σεζόν η ομάδα θα είναι πιο ανταγωνιστική και στόχος είναι να βελτιώσουμε όσο μπορούμε την ομάδα, όσο πιο νωρίς γίνετε. Δεν αφήνουμε την τωρινή σεζόν, την κυνηγάμε. Υπάρχουν 11 ματς ακόμα, βλέπουμε το καθένα ξεχωριστά, δεν έχει κριθεί τίποτα και θα δώσουμε τα πάντα για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό.

Ποιος είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός που έχετε κάνει για το καλοκαίρι;

Βόκολος: Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον προπονητή και όλους τους εμπλεκόμενους. Έχουμε οριοθετήσει κάποια πράγματα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε ότι θέλομε αυτό και εκείνο. Έχουμε ένα πλάνο αλλά στην πορεία  βγαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να τα προβλέψεις. Όλοι στην ΠΑΕ, έχουμε ένα σύλλογο μεγάλο στην πλάτη μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα όσα λέμε.

Φύσσας: Έχουμε πάρει τον Νίκο Καλτσά. Είναι μία κίνηση επιτυχημένη. Τον παρακολουθούσαμε καιρό, είναι στο λίμιτ απ της καριέρας του και ήταν η ώρα του. Είμαστε χαρούμενοι για το πάθος που έδειξε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τέτοιους παίκτες θέλουμε. Ακούσαμε τον Ταυλαρίδη με τι πάθος μιλούσε και το δείχνει στο γήπεδο. Υπάρχει ένα τιμ και δουλεύει. Είναι σημαντικό οι παίκτες να βλέπουν ένα ενωμένο τιμ. Να βέλέπουν ότι είμαστε ένα. Έχουμε, μεν, διακριτούς ρόλους, αλλά έχουμε έναν στόχο. Έχουν γίνει κινήσεις για το καλοκαίρι. Έχει γίνει συζήτηση με τον Γκαλίτσιο. Δεν περιμένουμε κανέναν παίκτη. Τον εκτιμούμε, αλλά δεν περιμένουμε. Βλέπουμε και άλλους παίκτες για τα θέση. Κοιτάμε τις πιο ασφαλείς κινήσεις, χωρίς ρίσκο. Όσο γίνεται αυτό στο ποδόσφαιρο. Θα πάρουμε το μικρότερο δυνατό ρίσκο, ώστε οι κινήσεις μας να είναι οι κατάλληλες για την ομάδα.

Θα μας κάνετε ένα σχόλιο για δύο παίκτες οι οποίοι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι; Τον Πέτριτς και τον Σίλντενφελντ.

Βόκολος: Με την προσθήκη του Ταυλαρίδη, ο Γκόρντον έγινε καλύτερος και απελευθερώθηκε. Έδεσαν πολύ καλά μαζί. Το τελευταίο διάστημα και ο Πέτριτς δείχνει μία εξαιρετική εικόνα. Περιμένουμε την τελική εισήγηση του προπονητή για να μιλήσουμε με τους ίδιους και τους ατζέντηδες τους.

Θέλετε να μας εξηγήσετε τι ισχύει με τον Μπαϊράμι; Έχετε αποφασίσει πόσες μεταγραφές θα γίνουν το καλοκαίρι;

Ο Μπαϊράμι είναι παίκτης μας, έχει συμβόλαιο. Του έχει δοθεί άδεια, αλλά δεν έχει να κάνει με το να βρει ομάδα. Έχει να κάνει με την υγεία του. Πήγε να δει έναν γιατρό που εμπιστεύεται στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σας πω. Για το πρώτο σκέλος της ερώτησης, δεν μπορώ να δώσω αριθμό. Όμως, επειδή όλοι κρινόμαστε ως το καλοκαίρι και παρεμβάλλεται μεγάλο διάστημα, για μας είναι σημαντικό οι παίκτες που θα διαλέξουμε, να αντέξουν στην πίεση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν οι προσθήκες. Δεν μπορώ να δώσω αριθμό.

Φύσσας: Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι κινούμαστε ανάλογα με τον καιρό. Αυτή η ομάδα είναι νέα, έχει πετύχει πολλά, έχουν βγει πολλοί παίκτες οι οποίοι σε λίγα χρόνια, θα γίνουν στελέχη της Εθνικής. Έγινε η αρχή, μπήκαν οι βάσεις με μία μεγάλη προσπάθεια του προέδρου, του προπονητή και του Νίκου Νταμπίζα. Εμείς ερχόμαστε να συμπληρώσουμε το παζλ. Υπάρχει ποιότητα, θέληση, πρέπει να συμπληρώσουμε αυτό που λείπει. Και τα παιδιά δεν έχουν περάσει 5-6 πρωταθλήματα στην πλάτη για να βιώσουν τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πάρουμε παίκτες ειδικού βάρους, με προσωπικότητα, που να πληρούν τις προδιαγραφές όλων μας στο τιμ.

Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση στον κόσμο, θα στραφεί ο Παναθηναϊκός και στην αγορά της Λατινικής Αμερικής; Υπάρχει άλλος παίκτης να είναι έτοιμος να κλείσει εν όψει Ιουνίου;

Βόκολος: Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση με του Καλτσά. Στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει τους παίκτες που θέλει. Εάν θα είναι από εκεί ή από τη Δανία, δεν έχει σημασία. Κοιτάμε τα χαρακτηριστικά που θέλουμε.

Φύσσας: Προσπαθήσαμε και για ξένους παίκτες. Το Γενάρη είναι δύσκολα, δεν είναι όπως το καλοκαίρι. Στόχος είναι να αρχίσει η προετοιμασία με όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες. Θέλουμε η ομάδα να είναι έτοιμη από την προετοιμασία. Θα υπάρχουν και παίκτες που θα έρθουν μετά, αλλά θέλουμε αυτό να γίνει στο μικρότερο δυνατό βαθμό, ώστε να είναι πανέτοιμη στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Μακάρι να πάμε απ’ ευθείας στους ομίλους, εάν δεν πάμε, να είμαστε έτοιμοι.

Έχουν ληφθεί αποφάσεις για την αποχώρηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών;

Βόκολος: Δεν υπάρχουν κάποιοι παίκτες για τους οποίους έχουμε αποφασίσει να φύγουν. Όλοι κρίνονται σε κάθε παιχνίδι και κάθε προπόνηση. Το μπάτζετ θα το αποφασίσουμε μετά από συζήτηση με τον οικονομικό διευθυντή. Έχουμε ένα πλάνο αλλά το κομμάτι δεν έχει καταλήξει. Γιατί είναι συνάρτηση με άλλα πράγματα και αυτό δεν είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο. Έχουμε τη συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη του κυρίου Τουμαζάτου, ώστε να κινηθούμε άνετα.

Φύσσας: Το πρόσταγμα από τον πρόεδρο είναι ότι πάμε δυναμικά. Η τρίτη σεζόν θα βρει τον Παναθηναϊκό να δείξει τα κότσια του και να διεκδικήσει. Η θέληση του προέδρου είναι αυτή. Υπάρχουν και προβλήματα στη χώρα που εύχομαι να ξεπεράσουμε. Θα παίξουν ρόλο και οι κινήσεις που θα γίνουν, ώστε να κερδίσουμε από τα συμβόλαια. Όσον αφορά τους παίκτες, έχουμε μιλήσει στα παιδιά. Έμαθαν έναν ωραίο τρόπο παιχνιδιού. Η ομάδα δουλεύει καλά και αυτό είναι επίτευγμα του Αναστασίου. Παίζουμε ορθολογικά και προσπαθούμε να παίξουμε. Το πώς πρέπει να βγαίνει το πάθος όταν δεν βγαίνει το παιχνίδι, δεν μαθαίνετε σε ένα σεμινάριο ή δύο τρεις ομιλίες. Αυτό θέλουμε να το εμφυσήσουμε και το πετυχαίνουμε μέρα με τη μέρα. Η άμυνα είχε θέμα στην αρχή και αυτό έχει βελτιωθεί. Η ομάδα αντεπεξέρχεται, δεν δέχεται γκολ και είναι η συνολική παρουσία τους. Δεν τρώμε αιφνιδιασμούς, δεν κινδυνεύουμε στα στημένα. Ο Λεωνίδας είναι εκεί με τον προπονητή, τα λένε, τα επισημαίνουμε. Αυτό χρειάζεται χρόνο και με τα λάθη όλων, βελτιωνόμαστε.

Είναι ένας από τους στόχους σας να βελτιώσετε το προπονητικό κέντρο, ώστε να επαρκέσει για να καλύψει τις ανάγκες της ακαδημίας;

Φύσσας: Αν έρθεις τώρα στο Καλαφάτης, θα δεις μία τελείως διαφορετική εικόνα. Έχουν αλλάξει πολλά και θυμίζει ένα προπονητικό της αξίας του Παναθηναϊκού. Χρειαζόμαστε παραπάνω γήπεδα, είναι γεγονός. Έχουμε επικεντρωθεί ώστε να βελτιώσουμε το αθλητικό κέντρο. Και ήδη γίνονται.

Βόκολος: Μία από τις προτεραιότητες μας είναι η ακαδημία. Είμαστε σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή, τον κύριο Σαμαρά. Δίνουμε κάποιες παροχές που δεν υπήρχαν. Οι εγκαταστάσεις βελτιώνονται και αυτό έχει μπει στο πρόγραμμα και ελπίζουμε να γίνουν στο άμεσο μέλλον και με αρωγό τον πρόεδρο. Έγιναν και άλλα πράγματα στην ακαδημία, όπως για παράδειγμα η βάση δεδομένων που έχουμε. Για εμάς η ακαδημία είναι σημαντική. Όπως και η προσθήκη ποιοτικών παικτών και όχι μάζας. Δεν θέλουμε να έχουμε πολλά παιδιά, αλλά θέλουμε ποιοτικά παιδιά, ώστε να βγουν ταλέντα για την πρώτη ομάδα.

Συνεπώς, ο στόχος σας είναι να κλείσετε τους ποδοσφαιριστές τους οποίους θέλετε, πολύ νωρίς. Θα περιμένετε άλλους, εάν χρειαστεί;

Φύσσας: Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών τους οποίους μπορεί να περιμένουμε. Όμως όσοι είναι απαραίτητοι, το πρώτο βήμα είναι να δούμε τους στόχους. Μετά πάμε στους παίκτες που θέλουμε. Ποιοι μας καλύπτουν, ποιοι μπορούν να έρθουν. Όταν γίνει η ανάλυση, θα πούμε περισσότερα. Τώρα, αναλύουμε. Να τους δούμε από κοντά με τον Λεωνίδα και να έχουμε την εισήγηση και να το κάνουμε γρήγορα. Ίσως υπάρξουν παίκτες τους οποίους θα χρειαστεί να περιμένουμε. Δεν καλυπτόμαστε με τη δικαιολογία ότι δεν έχουμε μπάτζετ. Εάν είχαμε, θα είχαμε κλείσει αρκετούς. Δεν θέλουμε να βγούμε εκτός ορίων και να πάρουμε αξιόλογους με παίκτες με ποσά ικανοποιητικά για την ΠΑΕ. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για εμάς. Ο Ταυλαρίδης είναι το παράδειγμα για το πώς θα κινηθούμε.

Τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πωλήσεις. Έχετε εικόνα εάν θα συμβεί το ίδιο φέτος ή θα είστε σε καλύτερο επίπεδο;

Φύσσας: Ο κύριος Αλαφούζος δεν θέλει να πουληθεί κανένας Έλληνας παίκτης. Είναι δεμένος με τα παιδιά. Αλλά η εποχή δεν επιτρέπει να είμαστε κλειστοί. Δεν βγάζουμε κανέναν στο σφυρί, ούτε θα ξεπουλήσουμε. Οι παίκτες που είναι εδώ βρίσκονται με την αξία τους, έχουν δουλέψει πολύ. Είμαστε ανοιχτοί, θα κρίνουμε και ανάλογα με την εισήγηση θα προχωρήσουμε. Δεν υπάρχουν μαύρες λίστες, υπολογίζονται όλοι και προχωράμε. Όλοι, καθημερινά, αποδεικνύουμε ότι αξίζουμε να εκπροσωπούμε αυτό το μεγάλο σύλλογο. Πρέπει να υπάρχει αυτή η τρέλα, το πάθος και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Περιμένουμε τα αποτελέσματα, για να κριθούμε εμείς και όλοι.

Υπάρχει κάτι νεότερο από την ανανέωση του συμβολαίου του Αναστασίου;

Βόκολος: Είμαστε ικανοποιημένοι από τον προπονητή μας και κάποια στιγμή θα μπούμε σε μία διαδικασία συζήτησης.

Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για τον Σέρτζιο Μαρκαριάν;

Βόκολος: Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κύριο Μαρκαριάν. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία τις δύσκολες στιγμές που υπάρχουν. Μπορεί να δουλέψει με τους παίκτες που έχει στη διάθεση του και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Φύσσας: Ο Μαρκαριάν είχε έρθει και στον Παναθηναϊκό σε μία δύσκολη περίοδο και είναι ιδανικός για να βοηθήσει την ομάδα να ορθοποδήσει. Εύχομαι να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του.

Υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν πωλείται;

Φύσσας: Ο Μπεργκ. Ξεκάθαρα. Δεν πωλείται. Το κομμάτι με τα συμβόλαια δεν ήταν κάτι απλό. Ευχαριστώ τους παίκτες οι οποίοι έδειξαν τρομερή θέληση να μείνουν στην ομάδα. Έδειξαν όλοι, όπως και ο Καλτσάς ότι ήθελαν να παίξουν για τον Παναθηναϊκό. Ήταν μία δύσκολη περίοδο που ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Ο Μαρινάκης υπολογίζεται από το προπονητικό επιτελείο; Και μήπως σας προκαλείται μεγαλύτερη νευρικότητα για τη θέση του δεξιού μπακ;

Φύσσας: Για να βρίσκεται στον Παναθηναϊκό ο Μαρινάκης, υπολογίζεται. Ο Νίκος είναι ο μοναδικός ο οποίος παρέμεινε και περιμένουμε για τη σεζόν, να είναι κοντά στην ομάδα και να βοηθήσει. Όσον αφορά τη θέση του δεξιού μπακ, γενικώς, κοιτάμε τις γραμμές περισσότερο. Άρα, μπαίνουμε περισσότερο σε συλλογική. Δεν θα αναφερθώ σε μία συγκεκριμένη θέση. Εάν το κάνω, εκεί παίζουν κάποιοι παίκτες μας, πρέπει να τους σεβαστώ και το έχω μάθει. Δεν θα αφήσω υπονοούμενο για κανενά. Θέλουμε να ενισχύσουμε τον Παναθηναϊκό για το καλοκαίρι και αυτό θα κάνουμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα