Πανικός στο Μάντσεστερ στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης

Σε κατάσταση… πανικού παραμένει από τα ξημερώματα το Μάντσεστερ μετά τη βομβιστική επίθεση του ισλαμικού κράτους στο στάδιο Manchester Arena που σκόρπισε το θάνατο σε 22 άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 60.

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 23χρονο, επέδραμε σε μια κατοικία στο νότιο Μάντσεστερ και προχώρησε σε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε άλλο σημείο της πόλης, καθώς εντείνονται οι έρευνες για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στον συναυλιακό χώρο όπου εμφανιζόταν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε.

Οι αστυνομικές αρχές του Μάντσεστερ δεν έδωσαν περισσότερες διευκρινίσεις για τον συλληφθέντα. Ανέφεραν μόνο ότι εκτέλεσαν εντάλματα στις συνοικίες Γουόλεϊ Ρέιντζ και Φάλοουφιλντ, όπου έγινε και μια ελεγχόμενη έκρηξη. Στην πρώτη περιοχή, στο νότιο Μάντσεστερ, αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένοπλους αστυνομικούς να έχουν περικυκλώσει μια νεόδμητη πολυκατοικία σε έναν ήσυχο δρόμο. Ο Μουσάμπ Αμάρι είπε ότι είδε πολλά περιπολικά και βαν της αστυνομίας. «Ήρθαν και περικύκλωσαν τα πάντα. Όλοι ήταν ένοπλοι», είπε.

Ο Άσγκαρ Άλι, 51 ετών, που ζει απέναντι από το συγκεκριμένο κτίριο, περιέγραψε τον δρόμο αυτό ως ήσυχο και “καλή περιοχή” όπου τα νοίκια φτάνουν περίπου τις 700 λίρες τον μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα