Πανόπουλος: «Πιο πάτος δεν γίνεται»

Μία ριζοσπαστική ιδέα για τη βελτίωση της κατάστασης στο χώρο της διαιτησίας, την οποία θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρότεινε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, ο οποίος δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Super League επειδή γνώριζε πως θα απουσιάζουν οι κύριοι Αλαφούζος και Μαρινάκης και δεν τον ενδιέφερε να παραστεί σε μία συνάντηση με ελλείψεις,
Ο πρόεδρος της Skoda πρότεινε η διαιτησία να περάσει από κοινού στα χέρια της ΕΠΟ και της Super League και αυτό διότι αν έφευγε εξ’ ολοκλήρου από την Ομοσπονδία, τότε οι ομάδες δεν θα είχαν κανένα προφανή συσχετισμό με την ΕΠΟ και θα αδιαφορούσαν πλήρως για τις Εθνικές ομάδες. Ο συλλογισμός του δεν είναι λανθασμένος και φυσικά κάθε είδους σύμπραξη είναι πάντα για καλό και μακάρι να μπορούσε να δοκιμαστεί στην πράξη.

Εντύπωση προκάλεσε η έκρηξη του κυρίου Πανόπουλου όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εντάσεις των τελευταίων ημερών. Είπε χαρακτηριστικά: «Πάντα οι μεγάλοι είχαν διαφορές, αλλά οι κόντρες έμειναν στα θεσμικά όργανα. Υπήρχε ευπρέπεια, πολιτισμός και σεβασμός στην προσωπικότητα του απέναντί μας, του αντιπάλου μου. Ανεξάρτητα με τις όποιες διαφορές υπήρχαν. Αυτό το παιχνίδι που έχει ξεκινήσει τελευταία με τις προσωπικές προσβολές, πρέπει να σταματήσει… χθες. Δεν είναι αργά, διότι αν συνεχιστεί αυτό, κάποιοι από εμάς που έχουμε άδεια οπλοφορίας, θα πάρουμε όπλα, καραμπίνες, φτυάρια και τσεκούρια!».
Κατά τα άλλα, ο Χρήστος Πανόπουλος επέρριψε τις ευθύνες για τον πάτο που έχει φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στους παράγοντες των μεγάλων ομάδων και στο ότι άρχισαν να βλέπουν μετά τα 3-4 πρώτα χρόνια της Super League τη δική τους ομάδα και ότι το συνεταιρισμό και πρότεινε ριζικές αλλαγές στη δομή της Λίγκας, συμφωνώντας εν μέρει με την πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη, εξηγώντας και την ανάγκη όμως να αλλάξει και η πίτα των τηλεοπτικών εσόδων στα πρότυπα άλλων χωρών, ακόμη και της Γαλλίας που μοιράζεται ισομερώς σε όλες τις ομάδες!

Για το Κύπελλο πρότεινε να συνεχιστεί χωρίς οπαδούς ή και με ξένους διαιτητές και να αποτελέσει κι αυτό ένα μοχλό πίεσης του Σταύρου Κοντονή προς την ΕΠΟ. Τέλος, ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν υπήρξε ποτέ παράρτημα κανενός και είναι μία από τις διαυγέστερες οικονομικά ΠΑΕ. Όσον αφορά στην απόφασή του να έρθει σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των άλλων 11 ΠΑΕ (πλην των τεσσάρων μεγάλων), εξήγησε πως δεν ξέρει ακόμη τι ανταπόκριση θα έχει και ότι για την ώρα έχει έρθει σε επαφή με λίγους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα