ΠΑΟ σαν πρωταθλητής, νίκη με 68-71 στο άδειο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 66-58 πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του ντέρμπι , αλλά κάπου εκεί… εξαντλήθηκε. Ο νταμπλούχος Ελλάδας Παναθηναϊκός έμεινε συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος για τρεις λόγους, εμπειρία, άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο και εμφανέστατη κούραση των γηπεδούχων κι έτσι πήρε με αντεπίθεση στο τέλος τη νίκη με σκορ 68-71, την πρώτη μετά από εννέα χρόνια σε εκτός έδρας ματς κανονικής διάρκειας (έχει νικήσει στο Κύπελλο και στα Play Off).

Το αποτέλεσμα αυτό δεν κρίνει πολλά, αφού είναι αρχή ακόμη και εδώ που τα λέμε, ούτε το… πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο πια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τι να πει κανείς για τον Νικ Καλάθη, για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστής με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα με τα οποία μπάλωσε τα τρία λάθη του.  Καθοριστικός ο Ρίβερς με 13 πόντους, ο οποίος πάντα αφηνιάζει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, κύριος ο Γκιστ επίσης με 13 πόντους.

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε ο Μακ Λιν με 18 πόντους, αλλά χωρίς πολλά κουράγια για να μείνει ώρα στο παρκέ, ενώ 13 πόντους είχε ο Τόμσον. Ο Παπανικολάου έπαιξε λιγότερο από το προβλεπόμενο, διότι ο Σφαιρόπουλος τον έστειλε στα αποδυτήρια στο γ΄δεκάλεπτο (διαμαρτυρήθηκε έντονα σε μία φάση) και στο τέλος οι «ερυθρόλευκοι» – χωρίς Σπανούλη και με λίγες λύσεις – κυριολεκτικά δεν είχαν κουράγιο να «βγάλουν» το ματς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα