Παπαμιμίκος: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και δημοψηφίσματα

Αντίθετος στην προσφυγή στις κάλπες και στην διενέργεια δημοψηφίσματος-για το οποίο σημειώνει ότι δεν θα δώσει κάποια ουσιαστική λύση-είναι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος. Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ,στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» υπογραμμίζει ότι “η χώρα δεν μπορεί να μπει ξανά σε προεκλογική περίοδο¨,  τάσσεται υπέρ του σχηματισμού εθνικής ενότητας και τονίζει ότι δεν υπάρχει καν το περιθώριο να χαθούν άλλοι δύο μήνες.

Η εφαρμογή των όσων συμφωνηθούν με τους εταίρους πρέπει να γίνει «από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να εφαρμόσουν τη νέα συμφωνία. Που δε θα διστάσουν μπροστά στο πολιτικό κόστος, αλλά θα προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις που τόσο έχουμε ανάγκη, προκειμένου να γίνουν οι ζωές μας καλύτερες. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλους πειραματισμούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παπαμιμίκος εκτιμά ότι η στάση του κόμματος απέναντι στη συμφωνία θα πρέπει να αποφασιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα και την πολιτική επιτροπή.

Ακόμη, σημειώνει ότι η ΝΔ πρέπει να στηρίξει μία συμφωνία μέσα από ατζέντα τριών συγκεκριμένων βημάτων. «Θεμελιακή θέση μας είναι πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση με κάθε τρόπο. Συνεπώς θεωρώ πως πρέπει να στηρίξουμε μια Συμφωνία και να προχωρήσουμε με τρία βήματα. Αρχικά ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τη Βουλή.

Στη συνέχεια, ως Νέα Δημοκρατία οφείλουμε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για ισοδύναμα μέτρα μέσα από μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να αποτραπούν φόροι με ταξικά κριτήρια, που θα πλήξουν το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας. Και σε τρίτο στάδιο επιβάλλοντας στην κυβέρνηση να σταματήσει κάθε νέα πρωτοβουλία που αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες για την εξυπηρέτηση του πελατειακού κράτους», εξηγεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα