Παπανάτσιου: Αν οι υπηρεσίες ζητήσουν παράταση θα την υπογράψω

Έτοιμη και για νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι η υφυπουργός Οικονομικών.

Αν και όπως δήλωσε η ίδια ο αριθμός των δηλώσεων που εκκρεμούν είναι πολύ μικρός, καθώς έχουν υποβληθεί 5.600.000 φορολογικές δηλώσεις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης μετά τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, λέγοντας ότι «αν εκτιμήσουν οι υπηρεσίες ότι πρέπει να δοθεί παράταση, είμαι ανοικτή να υπογράψω την παράταση».

Η κ. Παπανάτσιου είπε επίσης ότι «από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το σύστημα και αν θα αντέξει τις δηλώσεις, δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Πιστεύουν ότι τα συστήματα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό real, για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις δηλώσεις των αγροτών η κ. Παπανάτσιου είπε ότι «θα βγει μία συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πώς θα δοθεί κάποια λύση. Νομίζω, ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών, αν τα ζητήματα λυθούν».

Στο ερώτημα εάν πέραν της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων σχεδιάζει άλλη ρύθμιση για τις φορολογικές και άλλες οφειλές, η κ. Παπανάτσιου απάντησε: «Εκείνο που σχεδιάζεται, αυτήν τη στιγμή, έχει να κάνει μόνο με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Από εμάς δεν υπάρχει άλλη ρύθμιση. Από το υπουργείο Εργασίας υπάρχει κάποια ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία… αφού ολοκληρωθεί πρώτα από όλα ο εξωδικαστικός, από εκεί και μετά, θα δούμε τι υπόλοιπο θα έχει μείνει, θα εκτιμήσουμε κάποια πράγματα, θα δούμε πώς θα έχει πάει και θα δούμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ρύθμιση για μεγαλύτερες δόσεις».

Τέλος για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, η κ. Παπανάτσιου διευκρίνισε ότι οι αλλαγές που εξετάζονται επικεντρώνουν στην άμβλυνση της διαφοράς μεταξύ των κατηγοριών, που υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και ότι στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μειωθεί η επιβάρυνση στα παλιά οχήματα με κινητήρες άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα βγάλουν από τη φορολογική ακινησία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα