“Παράθυρο” Γιακουμάτου για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτό “παράθυρο” για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”. Παράλληλα ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Δεν θα επιτρέψουμε μία αριστερή διαπλοκή” τόνισε αρχικά  ο βουλευτής Β’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας.”Δεν θα επιτρέψουμε μία αριστερή διαπλοκή. Εμείς κάναμε λάθη στο παρελθόν, κριθήκαμε, τα πληρώσαμε. Βλέπετε, όμως, ότι ο Καλογρίτσας είναι σκέτη αμαρτία. Βουτηγμένος στον βούρκο. Είναι αδιανότητο. Με τόσα λεφτά φοροδιαφυγή, να χρωστάει στην εφορία, με τέτοια υπερδανειοδότηση και να θέλεις να κάνεις το νέο δημοκρατικό, πλουραλιστικό τηλεοπτικό τοπίο. Είναι αλητεία πολιτική, θα έλεγα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιακουμάτος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται και είναι αναξιόπιστη, λέγοντας πως με “ψέματα και παλινωδίες δεν μπορεί να την εμπιστευτεί κανείς” και χαρακτήρισε λάθος το μείγμα της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

“Το μνημόνιο είναι ζωντανός οργανισμός, τον οποίο μπορείς και να προσαρμόσεις. Οι δανειστές τα λεφτά τους ζητούν. Είναι αδιανότητο· με μία υπερφορολόγηση 29%, με ΦΠΑ 24% -όταν εμείς το είχαμε πάει στο 13%- δεν πρόκειται να δεις άσπρη μέρα. Καμία επιχείρηση δεν πρόκειται να έχει κέρδη” τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Είπε ότι οι εξαγγελίες του ροέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι “το αυτονόητο” καθώς αυτό “λέει η πρακτική, η διεθνής οικονομία, η ουσία της επιχειρηματικότητας”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα και πρόσωπα, άφησε ανοιχτή την “πόρτα” στη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως “αν είναι για το καλό της Ελλάδος, βεβαίως” και θα υπάρξει συνεργασία, ενώ την “έκλεισε” για τον ΣΥΡΙΖΑ. “Εμείς είχαμε καλέσει παλαιότερα και τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουμε. Δεν δέχθηκε. Αφού δεν δέχθηκε και είναι τόσο αναξιόπιστος και τα έχει κάνει τόσο μπάχαλο, δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, διότι έχουμε εντελώς διαφορετικούς προσανατολισμούς” ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η ΝΔ μπορεί να συνεργαστεί με όλους όσοι πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και υπάρχει ένα μίνιμουμ συναίνεσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα