«Παράθυρο» μετακίνησης οπαδών!

Το 2004 ο Ολυμπιακός εγκαινίασε το νέο «Γ. Καραϊσκάκης» και άρχισε να υποδέχεται κατά χιλιάδες του ενθουσιασμένους φίλους του. Το φαληρικό γήπεδο θα έπρεπε να το έχουν γνωρίσει από μέσα και οπαδοί άλλων ομάδων, αλλά αυτό συνέβη μετρημένες φορές, καθώς ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε η απαγόρευση μετακινήσεων και οι ΠΑΕ αποφάσιζαν πότε θέλουν να παραχωρήσουν το 5% των εισιτηρίων και πότε όχι.

Ακόμη κι αν οι ομάδες είχαν κάθε καλή διάθεση να παραχωρήσουν αυτό το ποσοστό, όμως, έπρεπε να συμφωνήσει η πολιτεία και η αστυνομία. Τρέχα – γύρευε δηλαδή. Σήμερα, όμως, η πολιτεία σαν να δείχνει μία διαφορετική στάση, αφού ο Γιώργος Βασιλειάδης στη συνάντηση των τεσσάρων «μεγάλων» έδειξε να κατανοεί την διάθεση συγκεκριμένων ΠΑΕ να αρχίσει να επιτρέπεται και πάλι η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών.

Τα λόγια από τις πράξεις ορισμένες φορές απέχουν έτη φωτός και θα πρέπει να περιμένουμε. Σε όλο τον κόσμο τα ντέρμπι διεξάγονται με φίλους και των δύο ομάδων. Ένα βήμα προς την ωρίμανση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ήταν σίγουρα να βλέπαμε μεγάλα παιχνίδια με διαφορετικά χρώματα στα δύο πέταλα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα