Παράλληλη δίκη μέχρι τον Σεπτέμβριο Χ.Α. και Πυρήνων της Φωτιάς στον Κορυδαλλό

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής αρχής, φορέων της περιοχής και εκπροσώπων της Βουλής, η δίκη της Χρυσής Αυγής (που επαναξεκίνησε την Πεμπτη 4 Μαϊου) θα διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ωστόσο αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι σε διπλανή αίθουσα (στις φυλακές Κορυδαλλού) θα δικάζονται μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ο ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων. Άλλωστε μην ξεχνάμε το “ντου” που είχαν κάνει στις 15 Μαϊου μέλη των Πυρήνων στη δίκη δίκη της Χ.Α. πετώντας μπουκάλια και φωνάζνοντας συνθήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η προεδρος του Δικαστηρίου έκανε γνωστό πως με δυο αιτήσεις της στον πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου ζήτησε την μεταφορά της δίκης στο Εφετείο, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση και τις δύο φορές.

Στη συνέχεια, όπως είπε, ζήτησε με νέο έγγραφο της από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή της δίκης καθώς «μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και θα ειναι έτοιμη η αίθουσα στο Εφετείο, σύμφωνα με την δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης, η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συμπίπτει με αυτή των ” Πυρήνων”.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δικάζουμε μια φορά το μήνα» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος και ξεκαθάρισε ότι η λύση στο θέμα βρισκεται στα χέρι του προέδρου της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου.

Παρόντες στο δικαστήριο από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής του 2012 οι εκ των κατηγορουμένων Στ. Μπούκουρας, Αντ. Γρέγος, Μιχ. Αρβανίτης και Πολ. Ζησιμόπουλος. Απόντες και πάλι ο Νικ. Μιχαλολιάκος και οι λοιποί κατηγορούμενοι βουλευτές του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας του δικαστηρίου πρότεινε να απορριφθούν τα αιτήματα κατηγορουμένων βουλευτών για αντικατάσταση της προφυλάκισης τους με περιοριστικούς όρους ή άρσης περιοριστικών όρων που τους έχουν υποβληθεί.

Όπως είπε η εισαγγελέας το δικαστήριο είναι αναρμόδιο και πρέπει τα σχετικά αιτήματα να υποβληθούν στο αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο Εφετών.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί σχετικά και εν συνεχεία δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής η οικογένεια Φύσσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα