«Παράνομα» στοιχεία γίνονται δεκτά!

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Τροπολογία με την οποία επιτρέπεται η χρήση αποδεικτικών μέσων που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών, κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται από το πρωί επί της αρχής στην Ολομέλεια, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψήφιση του αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με την τροπολογία ρυθμίζονται ζητήματα δικονομικής φύσεως αναφορικά με την χρήση αποδεικτικών μέσων κατά την εκδίκαση πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να αξιοποιηθούν αποδεικτικά μέσα που έως τώρα η Δικαιοσύνη εμποδιζόταν να χρησιμοποιήσει, λόγω του άρθρου 177 παρ. 2 του ΚΠΔ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος διαβεβαίωσε ότι η τροπολογία είναι απολύτως σύμφωνη με την νομολογία του Αρείου Πάγου, τόνισε ότι διευρύνει τη δυνατότητα έρευνας πολύ σημαντικών υποθέσεων από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα στηριχθεί από όλα τα κόμματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα