Παρέμβαση Νταβούτογλου για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία

Παρέμβαση για τις ρωσικές επιδρομές στη Συρία έκανε ο Αχμέτ Ντβούτογλου. Η Τουρκία δεν επιθυμεί η ένοπλη σύγκρουση στη Συρία να μετατραπεί σε μία κρίση μεταξύ Ρωσίας-ΝΑΤΟ, αλλά ούτε σε ρωσο-τουρκική διένεξη, διεμήνυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ωστόσο, η χώρα-μέλος της Συμμαχίας δεν θα διακινδυνεύσει την ασφάλεια των συνόρων ή του εναέριου χώρου της, είπε ο ίδιος μιλώντας στα εγκαίνια σχολείου στην Κωνσταντινούπολη, μία εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Η Ρωσία έχει παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο από τότε που ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα η Άγκυρα θα εκλάβει ως απειλή τυχόν νέα παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά βλέποντας ωστόσο θετικά την ρωσική πρόταση για συνάντηση ώστε να συζητηθεί το ζήτημα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ.

«Θεωρούμε θετικό το αίτημα της Ρωσίας ‘να συναντηθούμε για εξηγήσεις’. Η Ρωσία είναι φιλική χώρα, αλλά αν συνεχιστούν οι επανειλημμένες παραβιάσεις, θα το εκλάβουμε ως απειλή και ως μη φιλική συμπεριφορά», είπε ο Τσελίκ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός επισήμανε ότι μόνο δύο από τα 57 ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος, ενώ τα υπόλοιπα είχαν στόχο τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τις μοναδικές που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα