Παρέμβαση Τσίπρα ζητάει ο ΣΕΒ

Με επιστολή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει ώστε στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να ενταχθεί ειδική παράγραφος για τη βιομηχανική πολιτική. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22-23 Ιουνίου και ο ΣΕΒ ζητάει από τον πρωθυπουργό να πιέσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπέρ μιας συνεκτικής και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αναγέννηση της βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

«Η απουσία έως σήμερα συνεκτικής βιομηχανικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο έχει οδηγήσει σε αποσπασματικές παρεμβάσεις, οι οποίες αν και φιλόδοξες, δεν έχουν επιφέρει ικανοποιητικά αναπτυξιακά αποτελέσματα. Η αντιστροφή αυτής της κατάστασης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όλων των κρατών μελών, και ιδιαίτερα της Ελλάδας με πολιτικές που θα αλλάξουν τα δεδομένα, με πρώτη προτεραιότητα στις επενδύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη που δημιουργεί δουλειές, στηρίζει τα δημόσια ταμεία και αποτελεί στυλοβάτη της κοινωνικής δικαιοσύνης», αναφέρει ο ΣΕΒ στην ανακοίνωση του.

Οι σχετικές μελέτες άλλωστε δείχνουν ότι η αύξηση της συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας στο 15 % του ΑΕΠ, που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, σε ορίζοντα δεκαετίας, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον 550.000 θέσεις εργασίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα