Παραίτηση Ντάισελμπλουμ ζητά η ολλανδική αντιπολίτευση

Το τσουνάμι παραιτήσεων που μας προέκυψε μετά το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος φαίνεται ότι έδωσαν… ιδέες στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας, το οποίο δια του προέδρου του, ζήτησε την παραίτησή του από την ηγεσία της «Ευρωομάδας» του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στον απόηχο της επικράτησης του ελληνικού «όχι» και στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ολλανδίας, ο Εμ. Ρέμερ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις πολιτικές Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σχεδόν αδύνατο για αυτόν να καταλαμβάνει ακόμα μια θέση στο τραπέζι μετά το δημοψήφισμα».

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών της Ολλανδίας χαρακτήρισε «κακή και κοινωνικά ανεύθυνη οικονομία» τη δημοσιονομική συνταγή που υπερασπίζεται ο συμπατριώτης του και πρόσθεσε ότι «θα ήταν καλό εάν αυτό συνέβαινε (σ.σ. η παραίτηση Ντάισελμπλουμ) και από την ευρωπαϊκή πλευρά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατο γκάλοπ στην Ολλανδία δείχνει ότι το 50% των Ολλανδών ψηφοφόρων επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη (έναντι 41% που υποστηρίζει το GREXIT), ενώ στην ίδια δημοσκόπηση οι Σοσιαλιστές του Ρέμερ έρχονται στη δεύτερη θέση (μετά το κυβερνών κόμμα του Μαρκ Ρούτε) ως προς την πρόθεση ψήφου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα