Παραιτήθηκε ο Στράτος Σιμόπουλος

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος. Ο Θεσσαλονικιός και στέλεχος της Ν.Δ. κατεβαίνει ως υποψήφιος στις εκλογές, όποτε  κι αν αυτές διεξαχθούν.

Σύμφωνα με το βιογραφικό σημείωμα που έχει αναρτηθεί στην προσωπική του σελίδα, ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959.

Αποφοίτησε από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και από το 1985 ασκεί το επάγγελμα του Μηχανικού. Υπήρξε συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών κυρίως έργων στην Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες.

Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Ιωνικής Εστίας.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Υπήρξε επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής του Α.Μ.Π.Ν.Σ. Τρίτων Βόλβης και θήτευσε ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων ΠΑΟΔ και Μακεδονικός.

Διετέλεσε, επίσης, αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ενώ από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι και σήμερα ήταν γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του ανασυσταθέντος υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα