Παραιτήσεις και προβληματισμός στις Κινήσεις για το συνέδριο της ΔΗΣΥ

Παρά το γεγονός ότι οι ηγεσίες των κομμάτων και των Κινήσεων που μετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη εκφράζουν την αισιοδοξία τους για μία νέα αρχή στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αυξάνονται οι διαφωνούντες. Και δεν μιλάμε μόνο για το ΠΑΣΟΚ (σε μεγαλύτερο βαθμό) και την ΔΗΜ.ΑΡ. (σε μικρότερο), αλλά και στις Κινήσεις για την Σοσιαλδημοκρατία ισχύει το ίδιο.

Έτσι μία ημέρα μετά της 2ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, πέντε διαφωνούντες διαχώρισαν τη θέση τους και παραιτήθηκαν. Ο λόγος για τους Παύλο Αθανασόπουλο, Αλεξάνδρα Δαλιάνη, Πέτρο Καβάσαλη, Πέτρο Παπασαραντόπουλο και Χρήστο Σεβαστιάδη.

Σε κείμενό που δημοσιοποίησαν κάνουν λόγο για ένα Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που «δεν προκαλεί ενθουσιασμό» ούτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ ούτε στις Κινήσεις που συμπορεύθηκαν με το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια διεύρυνσης. «Να το πούμε καθαρά : αντί για συσπείρωση προκαλεί ρήγματα», λένε, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης των Κινήσεων Πολιτών μία ‘ισχυρή μειοψηφία’ τοποθετήθηκε κατά της συμμετοχής τους στο «Συνέδριο των διορισμένων συνέδρων και της πολιτικής αναπαλαίωσης», όπως το χαρακτηρίζουν. «Στο όνομα αυτής της μειοψηφίας κρίνουμε σκόπιμο να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από τη Συντονιστική Γραμματεία και Επιτροπή των Κινήσεων και να μην συμμετέχουμε σε κανένα σχήμα ή διαδικασία που οδηγεί σε μία παρωδία ενότητας της Κεντροαριστεράς, σε ένα οργανωτικό σήριαλ που έχει γίνει η χλεύη όχι των αντιπάλων, αλλά κυρίως των φίλων μας», συνεχίζουν, μη κρύβοντας τα ‘αισθήματά’ τους για το επικείμενο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βλέπουμε παθητικά να μεταφέρεται με μεθοδικότητα στην Ελλάδα, ό,τι οδήγησε το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα στην ανυποληψία της προπερασμένης Κυριακής», λένε, καταλήγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται μία νέα πολιτική δύναμη που να αξιοποιεί τη δυναμική του σύγχρονου προοδευτισμού για να ξαναφέρει την οικονομία και την κοινωνία στο δρόμο που δημιουργεί πλούτο, ευημερία, περισσότερη Δημοκρατία».

Την τελική απόφαση της Συνδιάσκεψης βεβαίως ενέκρινε η πλειοψηφία των 85 συμμετεχόντων, με την εναλλακτική πρόταση για μη συμμετοχή των Κινήσεων Πολιτών στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Ιούνιο πάντως να ψηφίζεται από 18 ανθρώπους, παρότι τελικά απορρίφθηκε.
Στην απόφαση ζητείται η σύγκληση του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ για να συζητήσει τις προτάσεις της Συνδιάσκεψης η οποία αποφάσισε να συγκληθεί ξανά και να επανεξετάσει τη στρατηγική και την πορεία των Κινήσεων Πολιτών ανάλογα με τις εξελίξεις στο χώρο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα