“Παραιτούμαι αν αποδειχθεί διαπλοκή με τη Ryanair”

Ταράζει τα νερά ο Νίκος Αναστασιάδης στην Κύπρο, αφού με γραπτή του δήλωση ξεκαθαρίζει ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του “αν αποδειχθεί διαπλοκή με τη Ryanair». O Κύπριος πρόεδρος ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα, τον γενικό ελεγκτή και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, την άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών για παρέμβασή του στο θέμα της εξαγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών από τη Ryanair.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι, αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα υποβάλει αμέσως την παραίτησή του από το προεδρικό αξίωμα.

Η δήλωση

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Κύπριος πρόεδρος, με αφορμή δημοσιεύματα και επικρίσεις πολιτικών κομμάτων περί υποτιθέμενης διαπλοκής τού άλλοτε δικηγορικού του γραφείου, σχετικά με το ενδιαφέρον της Ryanair για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, αναφέρει ότι κατά την αποχώρησή του από το δικηγορικό γραφείο και την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας «ρητή ήταν η συμφωνία με τους πρώην συνεταίρους μου ότι το δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνέταιροι» δεν θα αποδεχθεί εκπροσώπηση “οποιουδήποτε του οποίου τα εκπροσωπούμενα συμφέροντα εξαρτώνται από αποφάσεις της κυβέρνησης».

Ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ότι, ύστερα από πληροφορίες ότι το δικηγορικό γραφείο φερόταν να εκπροσωπεί τη Ryanair κατά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, επικοινώνησε με τους πρώην συνεταίρους του και διαπίστωσε την πρόθεσή τους να αναλάβουν την εκπροσώπηση της εν λόγω εταιρείας. «Η αντίδρασή μου υπήρξε αυστηρά έντονη για τήρηση των συμφωνηθέντων, με τελικό αποτέλεσμα τον τερματισμό της όποιας σχέσης του δικηγορικού γραφείου με την εν λόγω εταιρεία», τονίζει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα