Παραλήρημα από τον Μητροπολίτη Χίου

ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!

Η χριστιανική πίστη διδάσκει αγάπη για τον πλησίον, ανεξαρτήτως του ποιος είναι αυτός, αλλά ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος φαίνεται να είναι λίγο πιο σκληροπυρηνικός. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα όσα είπε από άμβωνος στο ποίμνιό του, καταφερόμενος εναντίον των προσφύγων, των ομοφυλοφίλων, ακόμη και κατά πολιτικών και εκλεγμένων αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες», ενώ άσκησε τη συνήθη πολεμική κατά των ομοφυλόφιλων εξαιτίας του συμφώνου συμβίωσης. Ειδικά το τελευταίο στάθηκε η αφορμή να πάρει η μπάλα και τους τους δημάρχους για τους οποίους ο κ.κ. Μάρκος είπε απαξιωτικά ότι «δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας».

Από το μένος του ιερέα δεν ξέφυγαν οι πολιτικοί. Η κατά Μάρκο… αμαρτία τους αφορά την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, με τον μητροπολίτη να λέει ότι οι Έλληνες πολιτικοί «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν» και ότι «παραδίδουν τη χώρα».

Ευτυχώς τα προσχήματα έσωσαν πολλοί πιστοί οι οποίοι σχολίαζαν σε τοπικά ΜΜΕ πως «ένας πνευματικός ηγέτης πρέπει να ενώνει το ποίμνιο του, όχι να το χωρίζει, να το διχάζει και να στρέφεται με μίσος ενάντια σε οτιδήποτε διαφορετικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα