Παραμένει εκτός επιχορηγήσεων η ΕΠΟ

Ανακοινώθηκαν σήμερα (9/1) από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών για το 2018. Μπορεί η διοίκηση στην ΕΠΟ – με τη συνεργασία κυβέρνησης, FIFA UEFA – να άλλαξε. Δεν άλλαξε όμως ο αποκλεισμός της από την κρατική ενίσχυση. Για μια ακόμα χρονιά, η ομοσπονδία του ποδοσφαίρου δεν συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα. Παρά την αγαστή σχέση του προέδρου της, Βαγγέλη Γραμμένου, με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Και το δεδομένο ότι οι διοικούντες της ομοσπονδία έχουν τις ευλογίες (και) της κυβέρνησης.

Το ποσό που θα διατεθεί την τρέχουσα χρονιά (περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ) είναι σχεδόν ίδιο με την προηγούμενη. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο στίβος (3.000.000) και ακολουθούν κολύμβηση (2.380.000) και μπάσκετ (2.000.000). Στην ποδηλασία – η οποία έχει δικαστικές εκκρεμότητες – θα καταβληθεί μόνο το ποσό  που αντιστοιχεί στη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Για πρώτη φορά θα επιχορηγηθούν (10.000 ευρώ) τα Special Olympics Hellas και η Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (5.000 ευρώ).

Όπως επισημαίνεται, στην ανακοίνωση της ΓΓΑ, στην τελική εκταμίευση και της φετινής χρονιάς οι επιχορηγήσεις ενδέχεται να τροποποιηθούν. Ανάλογα με τις ανάγκες των ομοσπονδιών και πάντα μέσα στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα