Παραμιλά η μπασκετική Ευρώπη με τη Σλοβενία!

ΣΤΙΣ 17 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

Οι μυημένοι στο μπάσκετ ήξεραν πως φέτος η Σλοβενία θα φτάσει μακριά. Αυτό που έχει καταφέρει, όμως, η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα, να συνδυάσει δηλαδή μετάλλιο και σούπερ μπάσκετ, είναι μοναδικό. 

Η νεανική και γεμάτη ταλέντο Εθνική ομάδα της Σλοβενίας σόκαρε την Ισπανία, τη συνέτριψε με 92-72 στον ημιτελικό και δικαίως περιμένει τον αντίπαλό της στο μεγάλο τελικό (Ρωσία ή Σερβία).

Η Σλοβενία διαθέτει έναν παίκτη που… απλά δεν υπάρχει. Τον 18χρονο (!) Λούκα Ντόνσιτς που μάλλον θα κάνει καριέρα εφάμιλλη με αυτή του Ντράζεν Πέτροβιτς. Το ταλέντο του συγκεκριμένου παιδιού ξεχειλίζει και όταν καταφέρνει σε αυτή την ηλικία να είναι και ηγέτης, ε τότε τι άλλο να πεις. Σίγουρα, η Σλοβενία δεν είναι ομάδα του ενός παίκτη, αλλά αυτό το παιδί γεννήθηκε με μία μπάλα στα χέρια! Με την Ισπανία δεν ήταν ιδιαίτερα… καλός, πέτυχε μόνο 11 πόντους, είχε 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ!!!

Ο… δώστε μου την μπάλα να την κάνω ότι θέλετε παίκτης έχει μέχρι στιγμής στο τουρνουά 15,1 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ. Συμπαραστάτης του φυσικά ο Γκόραν Ντράγκιτς, 31 χρονών, παίκτης του ΝΒΑ και των Miami Heat. Εντάξει, αυτόν τον ξέραμε.

 

Αυτή είναι η φάση που προ μηνών μας άφησε με ανοιχτό το στόμα και μας έκανε να… συμπαθήσουμε για λίγο τη Ρεάλ, όσο αγωνίζεται σε αυτή το παιδί-θαύμα, ο Ντόνσιτς!

O Ντόνσιτς μιμείται τον Τζόρνταν στα 18 του (video)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα