«Παρών» στα “Δικαιώματα του Παιδιού” ο Ολυμπιακός

Μία μεγάλη τιμητική, όσο και ουσιαστική πρόσκληση δέχθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία θα εκπροσωπηθεί στο Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών, με αντικείμενο συζήτησης τα «Δικαιώματα του Παιδιού».

Οι πρωταθλητές Ελλάδος δέχθηκαν την πρόσκληση που του απηύθυναν η UNICEF και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να συμμετάσχουν στις συζητήσεις για το πολύ σοβαρό θέμα, που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη. Η ελληνική ομάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Σύμβουλο Στρατηγικής της διοίκησης, Κριστιάν Καρεμπέ και την υπεύθυνη για τη συνεργασία του Ολυμπιακού με τη UNICEF, Βερούσκα Γεωργαντή.

Στόχος της φετινής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τον εορτασμό της 25ης επετείου της Σύμβασης είναι να βρεθούν νέοι τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά στις τοπικές κοινωνίες τους. Φέτος, τα Ηνωμένα Έθνη και η UNICEF προσκάλεσαν τον Ολυμπιακό να δώσει το «παρών» στις εκδηλώσεις γύρω από τα Δικαιώματα του Παιδιού, με σκοπό την ενεργή συμμετοχή του συλλόγου μας στις συζητήσεις που θα γίνουν για την πρόοδο τους σε όλο τον κόσμο και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Πριν από 25 χρόνια υιοθετήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, δίνοντας έτσι μία υπόσχεση σε όλα τα παιδιά του κόσμου για ένα καλύτερο μέλλον, με ίσα δικαιώματα. Σήμερα 193 χώρες έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση, η οποία ορίζει πως όλα τα παιδιά γεννιούνται με βασικές ελευθερίες και δικαιώματα και όλοι συμφωνούν να υπακούουν στις ίδιες αρχές.

Συγκεκριμένα, καθορίζεται το εύρος των δικαιωμάτων τα οποία οφείλουν να απολαμβάνουν τα παιδιά οπουδήποτε. Θέτει τις βασικές προϋποθέσεις για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους και είναι ο πρώτος παγκόσμιος, νομικά δεσμευτικός, κώδικας δικαιωμάτων των παιδιών, στην ιστορία.

Το σίγουρο είναι ότι έχει βοηθήσει εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς πολλά ακόμα χρειάζονται την βοήθειά μας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα