Πασαρέλα κατηγορουμένων για διαφθορά στα δικαστήρια

ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ…

Περίπου 500 κατηγορούμενοι για μίζες και κατάχρηση του δημοσίου χρήματος, είτε ως αυτουργοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί, κάθονται ή πρόκειται να καθίσουν στο εδώλιο του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δημοσίευμά του το vima.gr πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση «καθαρά χέρια» της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους καλείται να εκκαθαρίσει σκάνδαλα 21 δικογραφιών που χρόνιζαν στα εισαγγελικά ή ανακριτικά γραφεία

Σύμφωνα πάντα με το vima.gr και τις πληροφορίες που επικαλείται στο επίμαχο ρεπορτάζ, στις 5 Δεκεμβρίου έχει οριστεί για την υπόθεση της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και την περασμένη Πέμπτη έφθασε στους διαδίκους και το πολυσυζητημένο βούλευμα.

Για το σκάνδαλο που είχε για θύματα εκατοντάδες επενδυτές, κύριος κατηγορούμενος είναι ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, μέλη της οικογένειάς του, καθώς και άλλοι 15 εμπλεκόμενοι υπεύθυνοι των εταιρειών του, αλλά και οι υπεύθυνοι άλλων εταιρειών στην Κύπρο.

Λίγο νωρίτερα, στις 23 Νοεμβρίου, αναμένεται να αρχίσει η δίκη για την υπόθεση των υποβρυχίων, το βούλευμα της οποίας έχει παραπέμψει 32 κατηγορουμένους είτε ως αυτουργούς είσπραξης μιζών εκατομμυρίων ευρώ είτε με την ιδιότητα των μεσαζόντων, οι οποίοι ξέπλεναν μίζες εκατομμυρίων ευρώ ή ως επιχειρηματίες έδιναν τις συγκεκριμένες μίζες.

Μεταξύ των δικών που θα απασχολήσουν έντονα την κοινή γνώμη είναι, επίσης, η υπόθεση της τράπεζας Proton Bank (με κατηγορούμενο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλους τραπεζικούς παράγοντες), η υπόθεση των προμηθειών που φέρεται να έδινε στον χώρο της Υγείας ο αμερικανικός κολοσσός Johnson & Johnson μέσω της θυγατρικής εταιρείας DePuy (σ.σ. στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί, εκτός από Έλληνες γιατρούς, και 8 αλλοδαποί), αλλά και η «εμβληματική» δίκη της Siemens με τους 64 κατηγορουμένους, η οποία μετά από την… περιπέτεια με τη μετάφραση του βουλεύματος στα γερμανικά, αναμένεται να οριστεί εντός των ημερών και όπως εκτιμούν πολλοί να εξελιχθεί με ρυθμούς-εξπρές.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί η υπόθεση που έρχεται για πρώτη φορά στη δικαστική αίθουσα: πρόκειται για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης των ΜΚΟ με τη διαχείριση του κονδυλίου των 9 εκατ. ευρώ από το Κέντρο Αποναρκοθέτησης, στην οποία κατηγορούμενοι είναι, εκτός από τον Αλ. Ρόντο, διπλωμάτες και πρώην πρέσβεις.

(Με στοιχεία από το vima.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα