ΠΑΣΟΚ: Να γίνει νηφάλιος και υπεύθυνος διάλογος για την Υγεία

Την ανάγκη να υπάρξει «νηφάλιος και υπεύθυνος διάλογος» για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ υπογράμμισε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ν. Ανδρουλάκη, κατά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του κινήματος που είναι εργαζόμενοι γιατροί του Οργανισμού.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως η μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ και η αναβάθμιση του δικτύου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι βασική θέση του Κινήματος, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την «άγονη», όπως τη χαρακτήρισε, σύγκρουση που εκτυλίσσεται στο χώρο της Υγείας.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν το αίτημά τους να παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας άμεσα τις συνολικές προτάσεις του, για το σύνολο των αλλαγών, τις ειδικότητες που χρειάζονται και την διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού που θα μεταφερθεί, αλλά και να σταματήσει κάθε αναφορά σε απολύσεις γιατρών και προσωπικού που πυροδοτεί, όπως είπαν, αντιπαραθέσεις.

Ανέφεραν ακόμη πως και οι ιατροί και το προσωπικό πρέπει από την πλευρά τους να προσέλθουν στον διάλογο με το υπουργείο «χωρίς ακραίες μορφές κινητοποιήσεων που ταλαιπωρούν τους ασφαλισμένους και δημιουργούν προβλήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα