ΠΑΣΟΚ: Τέσσερις «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Σε τέσσερις «κόκκινες γραμμές», που συνιστούν θεμελιώδη θέση της κυβερνητικής πολιτικής, εμμένει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται.

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, οι τέσσερις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί είναι «όχι» σε νέα δημοσιονομικά μέτρα με περικοπή μισθών και συντάξεων, ρύθμισης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αποδεκτή από τις ΚΟ των δυο κομμάτων, προστασία πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού και όχι σε ομαδικές απολύσεις.

Όπως τονίζεται, οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς βρίσκονται σε συνεχή επαφή και αξιολογούν από κοινού τόσο την καμπύλη που διαγράφει η στάση της τρόικας όσο και τις προτάσεις που διατυπώνει προς αυτήν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της «όχι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα», ενώ  τονίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει από την αρχή την πολιτική εξόδου από μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί κύκλο επαφών με ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα που μετέχουν στις κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα