«Πατητή» Κέρκυρας στον Απόλλωνα

Η Κέρκυρα ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο ντέρμπι ουραγών με τον Απόλλωνα, στην αναμέτρηση που «άνοιξε» το σημερινό (17/2) πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής στη Super League. Οι «Φαίακες» επικράτησαν με 2-0 και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου έριξαν την «ελαφρά ταξιαρχία».

Ο αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Αμφότερες οι ομάδες ήθελαν να πάρουν τη νίκη αλλά ταυτόχρονα δεν είχαν περιθώρια απώλειας. Ήταν λοιπόν πολύ προσεκτικές στην ανασταλτική τους λειτουργία και έπαιρναν τα λιγότερα δυνατά ρίσκα. Επιπλέον, το διακύβευμα είχε «φορτώσει» με πολύ άγχος τους 22 ποδοσφαιριστές. Έτσι, τα πόδια ήταν «βαριά» και δεν υπάκουαν το μυαλό πολλές φορές «θόλωνε» και οδηγούσε σε λανθασμένες επιλογές.

Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης έγινε παιχνίδι κέντρου και… πινγκ πονγκ λαθών. Λογικά λοιπόν, οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Σε μια από αυτές, οι γηπεδούχοι είχαν υπέρ τους τη συγκυρία και προηγήθηκαν. Ο Μαρτίν Ρόλε εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε αρχικά στο δοκάρι, στη συνέχεια στην πλάτη του Ίβαν Τσόβιτς και κατέληξε στα δίχτυα (40′).

Το γκολ «μπλόκαρε» ακόμα περισσότερο τους «κυανόλευκους», οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Και στο 68′ είδαν τους γηπεδούχους να «κλειδώνουν» τους τρεις πόντους που ουσιαστικά μετράνε διπλά. Ο σκόρερ έβγαλε κάθετη μπαλιά και ο Ντένις Έπσταϊν δεν αστόχησε στο τετ α τετ, διαμορφώνοντας το 2-0. Σκορ που δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα. Η Κέρκυρα -με τη δεύτερη νίκη της σε 14 αγώνες- έφτασε τους 18 βαθμούς και βγήκε από τη… ζώνη των καταραμένων. Στην οποία «βύθισε» τον Απόλλωνα που -χωρίς νίκη μακριά από τη Ριζούπολη- είναι στους 16 πόντους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα