Πατούλης: Την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τη ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία

Για προχειρότητα και ιδεοληψία σε ότι αφορά το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι την «κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τη ζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία, το λιγοστό υγειονομικό  προσωπικό που κάνει υπεράνθρωπες  προσπάθειες να τα κρατήσει όρθια  και κυρίως όσοι ασθενείς  χρειάσθηκαν τις υπηρεσίες υγείας».

Αναφερόμενος στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο κ. Πατούλης αναφέρει ότι «διακατέχεται  από  προχειρότητα και ιδεοληψία» και προσθέτει ότι «αντιμετωπίζει  τους γιατρούς ως εργαζόμενους  δεύτερης κατηγορίας, ενώ προβλέπει για τους πολίτες φθηνές και υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ εύχεται τέλος «να επιτύχει η στελέχωση των ΤoΜΥ», σημειώνει ωστόσο ότι «καλό θα ήταν να διασφαλιστεί τουλάχιστον η στέγαση τους . Γιατί το να προσλαμβάνεται προσωπικό που δεν γνωρίζει κανείς που θα πάει είναι ένα ακόμα δείγμα μιας παράλογης και πρόχειρης αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού και κρίσιμου εγχειρήματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα