Πειθαρχικές διώξεις για τις άδειες του Χ. Ξηρού

Παραγγελία να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στις δύο εισαγγελείς Πρωτοδικών Πειραιώς οι οποίες προήδρευαν του συμβουλίου των φυλακών που έδωσε τις επτά άδειες στο Χριστόδουλο Ξηρό, έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Στις δύο εισαγγελείς αποδίδεται σφάλμα από βαριά αμέλεια, το οποίο έπληξε σοβαρά το κύρος της δικαιοσύνης. Στο πόρισμα του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ευάγγελου Ζαχαρή, αναφέρεται ότι υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για τις δύο εισαγγελείς, καθώς θεωρεί ότι δεν εκτίμησαν σωστά τα γεγονότα.

Στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται ότι η συνολική στάση του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές δεν ήταν η ενδεδειγμένη καθώς είχε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς πηγαίνοντας στην πτέρυγά του, ενώ είχε υποπέσει και σε πειθαρχικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων και το κάψιμο του κελιού του. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι δεν αξιολογήθηκε σωστά η προσωπικότητα του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει σε καμία περίπτωση μεταμέλεια για τις πράξεις του. Σημείωναν δε, «υπάρχει ο νόμος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και σωστή κρίση».

Την πειθαρχική δίωξη θα ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας και στη συνέχεια η υπόθεση θα διαβιβαστεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Η ανώτερη ποινή που αντιμετωπίζουν οι δύο εισαγγελείς είναι προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα