Πειραιάς: Επιτυχής ο πρώτος αγώνας του 2ου φετινού ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX

O Πειραιάς έκανε την Κυριακή την  έναρξη του 1ου φετινού Attica Run & Fun αγώνα που διοργανώνεται από κοινού με τους νότιους παραλιακούς δήμους της Αττικής και αφετηριακά ξεκίνησε  από την πόλη του μεγάλου λιμανιού.  Εκατοντάδες αθλητές έτρεξαν στις διαδρομές των 5 και 10 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, ενώ πραγματοποιήθηκε και μια ειδική διαδρομή ενός χιλιομέτρου για παιδιά.

Το ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Δήμων Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου και μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των αθλητών, θα δοθεί στον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έτρεξε συμβολικά με τον γιό του στη διαδρομή για τα παιδιά και έκανε τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές. Οι διοργανωτές του ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX έδωσαν τιμητική πλακέτα στον κ. Μώραλη και στον Πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση.

Τι είπε ο Γιάννης Μώραλης

«Οι εθελοντές του Δήμου, οι εργαζόμενοι του Δήμου, η Τροχαία, όλοι μαζί δουλέψαμε για να έχουμε πολλές συμμετοχές και να βοηθήσουμε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που είναι ένας σημαντικός φορέας και με τον οποίο θα έχουμε στο εξής μια σταθερή συνεργασία. Επιδίωξη μας είναι να θεσμοθετήσουμε 4-5 δρομικούς αγώνες το χρόνο στην πόλη. Προς το παρόν «προπονούμαστε» και εμείς γιατί ο Πειραιάς απείχε από το δρομικό κίνημα.

Σε πολλές πόλεις γίνονταν αγώνες δρόμου και στον Πειραιά τίποτα απολύτως. Απώτερος σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τον «Γύρο του Πειραιά» μέσα στην πόλη, που ήταν μια πολύ σημαντική διοργάνωση. Θέλουμε να συμμετέχουν οι δημότες μας και να φέρουμε δημότες και από άλλες περιοχές της Αττικής. Να διοργανώνουμε καλούς αγώνες σε όμορφα σημεία της πόλης, γύρω από την ακτή, στο λιμάνι μας, ώστε ο κόσμος που τρέχει να απολαμβάνει τη διαδρομή. Προσπαθούμε και θέλω να πιστεύω ότι με τους συνεργάτες που έχουμε, τους εθελοντές μας και με όλους εκείνους που προανέφερα μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δηλώσεις του προέδρου του  ΟΠΑΝ Σταύρου Ελληνιάδη

«Είναι το τέταρτο δρομικό που κάνουμε στην πόλη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τη συμμετοχή του κόσμου. Σε αυτόν τον αγώνα ξεχωριστό ρόλο παίζει το γεγονός ότι θα στηριχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού». Είναι σήμερα και εκείνοι εδώ, με πρώτο τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο, βοηθώντας και οι ίδιοι στη διοργάνωση.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους διασώστες και όλους τους υπαλλήλους του Δήμου για την άψογη διοργάνωση. Είναι πολύ σημαντικό ότι συνεργαζόμαστε πέντε Δήμοι γι’ αυτούς τους αγώνες και θέλουμε αυτή η συνεργασία να εξαπλωθεί όσο γίνεται περισσότερο και σε αθλητικά αλλά ακόμη και σε πολιτιστικά δρώμενα. Τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν όχι μόνο στη σωματική υγεία των αθλητών, αλλά και στην ψυχική τους υγεία. Είδαμε πολύ κόσμο να χαμογελάει σήμερα και να περνάει καλά. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Τι είπε ο πρόεδρος του  συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος

«Ο Πειραιάς γέμισε χαμόγελα. Ο Δήμος Πειραιά έδωσε χαμόγελα σε αυτούς που τους αρέσει ο αθλητισμός και θέλουν να στείλουν μέσα από τον αθλητισμό ένα μήνυμα, ότι το χαμόγελο θα πρέπει να είναι στα χείλη μικρών και μεγάλων. Το σημαντικό είναι ότι με αφορμή αυτούς τους αγώνες ξεκινάμε μια συνεργασία με το Δήμο Πειραιά. Την ερχόμενη εβδομάδα διοργανώνουμε στον Πειραιά την κεντρική εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» με την κινητή μονάδα «Οδυσσέας» για να δώσουμε ένα μήνυμα κατά της βίας στα σχολεία. Ο αθλητισμός είναι η πρόληψη, το κύριο μέσο για να σταματήσει η βία γενικότερα αλλά και ειδικότερα στα σχολεία».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα