Πεντάδα σημαντικών αλλαγών προτείνει η FIFA

Στην πραγματοποίηση πέντε σημαντικών αλλαγών προσανατολίζεται η FIFA. Με στόχο να εξορθολογιστούν κάπως τα δεδομένα και να μην «ανοίξει» περισσότερο το χάσμα, ανάμεσα σε οικονομικά ισχυρές και ανίσχυρες ομάδες. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L’ Equipe», το οποίο προσδιορίζει τη συζήτηση επί των αλλαγών στις 28 Φεβρουαρίου.

Η πεντάδα περιλαμβάνει την κατάργηση της χειμερινής μετεγγραφικής περιόδου και την ολοκλήρωση των μετεγγραφών πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Τον περιορισμό των δανεικών παικτών, των ποσοστών σε ατζέντηδες και μεσάζοντες, καθώς και ένα μισθολογικό όριο.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, θεωρεί σωστό να ολοκληρώνεται η μετεγγραφική περίοδος πριν από το πρώτο εναρκτήριο λάκτισμα της σεζόν. «Είναι απολύτως λογικό με την έναρξη κάθε σεζόν, οι προπονητές να γνωρίζουν ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές που θα έχουν στη διάθεσή τους» έχει δηλώσει. Αναφορικά με τους δανεικούς, σχολίασε: «Σίγουρα όλοι θέλουμε να παρακολουθούμε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά τώρα βλέπουμε αυτοί να συγκεντρώνονται σε λίγα πρωταθλήματα και σε λίγες ομάδες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα