Περίπτωση… Ριμπερί ο Λιονέλ Μέσι!

Πριν λίγες μέρες επικράτησε μεγάλη ένταση μεταξύ του Προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, του Φρανκ Ριμπερί και της Μπάγερν Μονάχου, ανοίγοντας μία μεγάλη συζήτηση για το αν έχουν δικαίωμα οι διεθνείς παίκτες να επιλέγουν πότε θα αποσύρονται από τις Εθνικές τους ομάδες.

Η φετινή χρονιά αποτέλεσε ορόσημο για ορισμένες πολύ μεγάλες μορφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, όπως ο Φίλιπ Λαμ και ο Μίροσλαβ Κλόζε, που ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από την Εθνική Γερμανίας και ο Φρανκ Ριμπερί, που αποφάσισε επίσης να μην συμμετέχει πλέον στις δραστηριότητες της Εθνικής Γαλλίας. Παράλληλα, κυκλοφόρησε μία φήμη, η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε, ότι ο Λιονέλ Μέσι εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την Εθνική Αργεντινής, ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του στην Μπαρτσελόνα.

Η αντίδραση ήρθε αρκετές μέρες αργότερα, όμως ήταν αρκετά δυναμική και απόλυτη από τον Πρόεδρο της αργεντίνικης Ομοσπονδίας. Ο Λουίς Σεγκούρα, περί ου ο λόγος, δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση, πως δεν αποφασίζει ο Μέσι και η Μπαρτσελόνα πότε ο παίκτης θα είναι διαθέσιμος για την Εθνική του ομάδα! Η δήλωση του Σεγκούρα έγινε με αφορμή την απουσία του Λιονέλ Μέσι από το φιλικό με την Εθνική Γερμανίας. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κινήθηκε στη γραμμή που χάραξε ο Μισέλ Πλατινί, υποστηρίζοντας πως οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και για το λόγο αυτό έχει θεσπιστεί τιμωρία, σε περίπτωση που κληθεί κάποιος στην Εθνική του ομάδα και δεν δώσει το «παρών».

Σε αντίθεση με τις θέσεις που εξέφρασαν οι θεσμικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι παράγοντες των ομάδων υποστηρίζουν ότι οι παίκτες δεν είναι δέσμιοι των Ομοσπονδιών τους και πως αποτελεί δικαίωμά του να αποσύρονται, όταν και όποτε αυτοί το επιλέξουν. Η συζήτηση μόλις άνοιξε και αναμένεται η συνέχεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πολύ δε περισσότερο εάν ο Λιονέλ Μέσι καταλήξει στην απόφασή του και ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την Εθνική Αργεντινής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα