Πετρόπουλος: Περπατώ στο δρόμο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μου λένε “σωθήκαμε”

Aπόλυτα ικανοποιημένος από το νέο σύστημα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών εμφανίστηκε ο Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών και το 90% των αγροτών καταβάλλουν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με πέρυσι», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Εύης Χριστοφιλοπούλου.

«Για τους ελεύθερους επαγγελματίες το 80% καταβάλουν την κατώτατη εισφορά των 158 ευρώ. Οι επαγγελματίες το ξέρουν. Επειδή συνηθίζω να περπατώ στο δρόμο χθες (σ.σ. την Τετάρτη) οι έμποροι μου είπαν σωθήκαμε, επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές, γιατί έως τώρα ήταν 700 και 800 ευρώ το μήνα και δεν μπορούσαμε να τις καταβάλουμε»», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι «το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 ευρώ, δηλαδή μικρότερα ποσό έως και 300 ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Και, σ’ αυτό δεν θα κάνουμε πίσω, θα έχουν εθνική σύνταξη όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Από την πλευρά της η Ε. Χριοστοφιλοπούλου παραδέχθηκε ότι «για κάποιους νέους μειώνετε τις εισφορές, όμως για κάποιους μικρομεσαίους τους τσακίζετε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα