“Πιάνετε χρυσό και το κάνετε κάρβουνο”

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση από τη Φώφη Γεννηματά που έβαλε στο κάδρο και τον Κώστα Καραμανλή

“Πιάνετε χρυσό και το κάνετε κάρβουνο”. Αυτή την ατάκα χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ από τις αναφορές της δεν έλειψαν και οι επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας.

“Όλα έγιναν ευκολότερα με εσάς. Δεν χρειαζόταν να μας το πει ο κ. Ντάισελμπλουμ. Τα δώσατε όλα. Υποχωρήσατε σε όλα απέναντι στην Τρόικα”, είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: “Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ: Ένα συγκυριακό δημιούργημα της κρίσης, που ευτελίζει τις αξίες της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που καπηλεύτηκε την ελπίδα, σφραγίζει το τέλος της αυταπάτης. Μίας αυταπάτης που ξεκίνησε με το ψέμα, ότι το ΠΑΣΟΚ έφερε το Μνημόνιο!”

Μάλιστα, η κα Γεννηματά έκανε αναφορά στις αποκαλύψεις του εγγράφου της ΤτΕ, φέροντας προ των ευθυνών της τη Ν.Δ. και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Και συνέχισε, με επίθεση στην κυβέρνηση για το Πολυνομοσχέδιο: “Σπεύδετε σήμερα με αντάλλαγμα να ψηφίσετε την επίσπευση των πλειστηριασμών που πλέον θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά. Από τον Μάιο, για μικροποσά, όσοι δεν τα βγάζουν πέρα, θα χάνουν το σπίτι τους με έναν κλικ. Απροστάτευτη η πρώτη κατοικία. Για εμάς η προστασία της, είναι αδιαπραγμάτευτη! Και καταθέσαμε μαζί με την ΔΗΜ.ΑΡ. και το Ποτάμι, συγκεκριμένη πρόταση νόμου που ούτε καν εξετάσατε”.

Τα πολυτεκνικά επιδόματα

Στη συνέχεια, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στο “μαχαίρι” που θα πέσει με τα νέα μέτρα στα επιδόματα. “Περίπου 67.000 οικογένειες θα δουν τα επιδόματά τους να μειώνονται”, είπε οργισμένη η κα Γεννηματά, αναφερόμενη, μάλιστα, και στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

“Πιάνετε χρυσό και το κάνετε κάρβουνο”, είπε καυστικά η κα Γεννηματά.Αναρωτιέμαι που μας γυρίζετε στον τομέα της αποκέντρωσης.”

“Είναι κανείς δήθεν ευχαριστημένος από την κυβέρνηση για την ανεργία;” αναρωτήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: “Είμαστε η τελευταία χώρα της κυβέρνησης που μείναμε στα Μνημόνια. Έχει έρθει ώρα, να αλλάξουμε πορεία. Να χαράξουμε εθνική γραμμή. Ώστε να μην επαναληφθεί ξανά η κρίση στο μέλλον. Χρειάζεται μία πολιτική, που να μη χρειάζεται εταίρους. Σε αυτή την πολιτική, εμείς ως Κίνημα Αλλαγής μένουμε προσηλωμένοι. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο”.

Και τέλος έκανε παράκληση στην κυβέρνηση αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για το Σκοπιανό: “Ως εδώ”, είπε αιχμηρά, για τη διγλωσσία και τις εθνικιστικές κορώνες. Και κατέληξε: “Θα τοποθετηθούμε όταν η κυβέρνηση επίσημα καταθέσει το προϊόν της διαπραγμάτευσής της”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα