«Πιθανή η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές το 2017»

To πράσινο φως για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έδωσε ο ESM, μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και την επίτευξη του στόχου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Η απόφαση για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα είναι μια ένδειξη ότι οι Έλληνες σημειώνουν πρόοδο σταδιακά στην μεταρρύθμιση της χώρας τους. Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει σημαντικά ορόσημα στον τομέα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, της τραπεζικής διακυβέρνησης, του ενεργειακού κλάδου, και της συλλογής εσόδων” τόνισε αρχικά ο επικεφαλής του Ταμείου,Κλάους Ρέγκλινγκ.

Και συνέχισε λέγοντας: “Έχει επίσης κάνει βήματα στο να καταστήσει το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, λειτουργικό. Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στο πρόγραμμα του ESM, η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να επιταχυνθεί στο επόμενο έτος και η κυβέρνηση ίσως είναι σε θέση να ξεκινήσει την έκδοση ομολόγων ξανά τον επόμενο χρόνο”.

Αυτή η εκταμίευση αποτελείται από δύο μέρη: 1,1 δισ. ευρώ εγκρίθηκαν μετά από την πλήρη εφαρμογή ενός συνόλου 15 προαπαιτούμενων από τις ελληνικές αρχές, και αφορούν την εξυπηρέτηση του χρέους. Επιπλέον ποσό 1,7 δισ. ευρώ μπορεί τώρα να εκταμιευθεί μετά από μια θετική αξιολόγηση της εκκαθάρισης των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Ελλάδα. Αυτό το ποσό θα καταβληθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλώντόνισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα