“Πιθανή συμφωνία με τα Σκόπια μέχρι τον Ιούλιο”

Πιθανή “βλέπει” τη συμφωνία με τα Σκόπια μέχρι τον Ιούλιο (τότε θα διεξαχθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σύμφωνα με όσα είπε το πρωί του Σαββάτου στην ΕΡΤ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως η σκοπιανή κυβέρνηση έχει αποποιηθεί διάφορες ακραίες και αλυτρωτικές τοποθετήσεις των προκατόχων της.

Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να δεσμευθεί εάν θα συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να επιτευχθεί διακομματική γραμμή για το ονοματολογικό, με δεδομένες και τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως όλες οι παρατάξεις πρέπει να επιδείξουν υπεύθυνη στάση, με δεδομένη τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Αφήνοντας αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία, προσέθεσε ότι πρέπει να αποφευχθούν παλιές μικροπολιτικές λογικές που έβλαψαν τη χώρα.

 

Τι είπε για οικονομία και πλειστηριασμούς

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως αυτή την εβδομάδα θα κατατεθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα τελευταία προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, χωρίς να υπάρχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Η ελληνική οικονομία πετυχαίνει πλέον τους στόχους και αυτό είναι το κλειδί που μας οδηγεί στην τελική ευθεία για την έξοδο από το μνημόνιο, υπογράμμισε ο κ.Τζανακόπουλος, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη πολιτική διαφωνία στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, τόνισε πως οφείλουν να προχωρήσουν για τα μεγάλα κόκκινα δάνεια, λέγοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τόσο τις τράπεζες όσο και την οικονομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα