“Πιθανός ένας πυρηνικός πόλεμος πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ”

Σοκάρει η πρόβλεψη Ρώσου αξιωματούχου που μιλά για πιθανό πυρηνικό πόλεμο  μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ακόμη και πριν τις αμερικανικές εκλογές που διεξάγονται στις 8 Νοεμβρίου.

 

Οι ανησυχίες για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή έχουν γίνει τόσο έντονες που ακόμα και Ρώσοι αξιωματούχοι ομολογούν ότι αποθηκεύουν προμήθειες και συμβουλεύουν και τους άλλους να πράξουν το ίδιο, γράφει η ιστοσελίδα Inquisitr.

Στην πραγματικότητα, γράφει η ιστοσελίδα, ενώ πολλοί δυτικοί ηγέτες συζητούν την πιθανότητα μιας ρωσικής εισβολής στην Ευρώπη, πολλοί στη Ρωσία φοβούνται ότι η επίθεση μπορεί να προέλθει από τη Δύση.

Ρώσος αξιωματούχος δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι ένας πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσία είναι πιθανό να ξεσπάσει ακόμα και πριν τις αμερικανικές εκλογές, δηλαδή σε περίπου δύο εβδομάδες.

Ο Σεργκέι Μαρκόφ, που μίλησε στο Daily Beast, είναι ο αξιωματούχος που φοβάται ότι ο πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει σύντομα.

«Προσωπικά σχεδιάζω να αποθηκεύσω 200 κονσέρβες χοιρινού ώστε να είμαι έτοιμος σε μια πιθανή πολεμική κρίση και συμβουλεύω τους πάντες να πράξουν το ίδιο», είπε.

Ο βουλευτής της Δούμα Βαντίμ Ντεγκίν επίσης εξέφρασε μια ανησυχία, αλλά είναι αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρχει πόλεμος με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Δύση δεν μπορεί απλά να μας αφήσει στην ησυχία μας», είπε. «Οι Αμερικανοί οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι και τα δικά τους παιδιά θα ψάχνουν για καταφύγια εάν μιλάνε σοβαρά για επίθεση στη Ρωσία».

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες στρατιωτικές ασκήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ισχυρίζεται ότι τις κάνει εξαιτίας των εχθρικών ενεργειών των ΗΠΑ και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν ανέπτυξε μόνο αντιπυραυλικά συστήματα στην ανατολική Ευρώπη αλλά και αύξησε τη στρατιωτική του παρουσία κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις που επέβαλλαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της στη Ρωσία, το 2014, εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία και της προσάρτησης της Κριμαίας έχουν προκαλέσει μια ένταση μεταξύ των δύο δυνάμεων που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Η Ρωσία τη δεκαετία του 1990, μετά την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος, έμοιαζε με μια ηττημένη χώρα. Από το 2000 και μετά άρχισε να ξαναγίνεται στρατιωτική δύναμη.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πληθύνει τα δημοσιεύματα που καλλιεργούν ένα ψυχροπολεμικό κλίμα.

Ακόμα και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία προβάλλουν ρεπορτάζ σχετικά με την προετοιμασία ενός πυρηνικού πολέμου.

Ο ίδιος ο Βλάντιμιρ Πούτιν εμφανίστηκε στην τηλεόραση και συμβούλευσε τους συμπολίτες του να αποκτήσουν αντιασφυξιογόνες μάσκες και να φροντίσουν να μάθουν που βρίσκεται το κοντινότερό τους πυρηνικό καταφύγιο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα