Πικρός αποκλεισμός για την ΑΕΚ, παρά τη νίκη

Με άδοξο τρόπο έληξε η επιστροφή της ΑΕΚ στις μπασκετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ένωση παρά τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες της στον όμιλο, αλλά και τη νίκη στο φινάλε του ομίλου επί της Νεπτούνας με 75-71, κατάφερε και έμεινε προτελευταία σε σύνολο έξι ομάδων, πληρώνοντας την εντός έδρας ήττα από την Κράσνι (που δεν έκανε άλλη νίκη) και φυσικά τις αδιανόητα κακές επιλογές του Ντράγκαν Σάκοτα στην αρχή της χρονιάς, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που έγιναν στα μισά της διοργάνωσης και άφησαν την ομάδα λειψή!

Το αποτέλεσμα που αποτέλεσε ταφόπλακα στις ελπίδες της «κιτρινόμαυρης» ομάδας ήταν αυτό της Ρωσίας, όπου η Νίζνι νίκησε τη Γαλατά και έτσι η εξέλιξη του αγώνα με τη Νεπτούνας δεν είχε στη συνέχεια κανένα ενδιαφέρον. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το ματς της Ένωσης με τους Λιθουανούς ήταν στο καλάθι, μόλις έγινε γνωστή η ήττα της Γαλατά, οι παίκτες του Σάκοτα κατέρρευσαν και βρέθηκαν  να χάνουν 15 πόντους. Ωστόσο, στο τέλος έβγαλαν ψυχή και πήραν τη νίκη γοήτρου!

Στην ομάδα αναμένονται εξελίξεις, αφού ο προπονητής πρέπει να τεθεί σε κρίση και δεν αποκλείεται κάποιοι παίκτες να θελήσουν να αποχωρήσουν προκειμένου να ενσωματωθούν σε ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα