Πιο κομβικό δεν γίνεται…

Την επανεκκίνησή της στην Ελλάδα την έχει καταφέρει για τα καλά η ΑΕΚ. Είναι και πάλι διεκδικήτρια τίτλων, τροφοδότης της Εθνικής ομάδας, σύλλογος που διαθέτει ποιότητα. Στην Ευρώπη, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι καλοκαιρινές παρουσίες στις προκριματικές φάσεις δεν αρκούν πια για τον κόσμο της “Ένωσης”, για την απαραίτητη συλλογή βαθμών, για την ενίσχυση του ταμείου, για την αύξηση της υπεραξίας των ποδοσφαιριστών, για την προσέλκυση περισσότερων φιλάθλων. Η ΑΕΚ χρειάζεται πλέον το εισιτήριο της συμμετοχής στους ομίλους, διότι ένας ακόμη χρόνος καθυστέρησης θα πληγώσει το σύλλογο.

Το ματς της Πέμπτης με την Μπριζ είναι ένα από τα κομβικότερα στην ιστορία της ΑΕΚ. Η είσοδος στους ομίλους θα δημιουργήσει έκρηξη χαράς, μία ανακούφιση, μία ταύτιση της ομάδας του σήμερα με αυτή του χθες, που στην ιστορία της έχει φτάσει στους «4» του UEFA και στους «8» του Πρωταθλητριών και του Κυπελλούχων.

Μία πρόκριση θα χαρίσει στην ΠΑΕ εκτός των άλλων πολλά λεφτά, περισσότερα από τα 5.000.000 ευρώ που θα προκύψουν από τα μπόνους και τα εισιτήρια, αφού θα ανεβάσει την αξία πολλών ποδοσφαιριστών.

Ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται πως καταλήγει σε σύστημα 3-6-1. Βράνιες, Τσόσιτς και Τσιγκρίνσκι στόπερ. Μπακάκης και Λόπες στα άκρα. Σιμόες, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, στα χαφ και Κλωναρίδης σέντερ φορ. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να παίξει ο Λάζαρος μπροστά.

Στο ΟΑΚΑ αναμένονται περισσότεροι από 25.000 φίλοι της ΑΕΚ (ώρα έναρξης 21:00).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα