Πιστοποιήσεις ISO για την Κανονιστική Συμμόρφωση στον Όμιλο ΟΤΕ

Πιστοποίηση σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 37001:2016 και διαβεβαίωση (attestation) κατά ISO 19600:2014, έλαβε ο Όμιλος ΟΤΕ για το Σύστημα Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσης, από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης TUV HELLAS (TUV NORD) A.E.. Οι πιστοποιήσεις επιβεβαιώνουν ότι, στην καθημερινή του λειτουργία, ο Όμιλος συμμορφώνεται τόσο με τη νομοθεσία, όσο και με τον Κώδικα Δεοντολογίας και τις εσωτερικές Πολιτικές του.

Ο Όμιλος είναι από τους πρώτους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ευρώπη και πρώτος στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO 37001:2016 (Συστήματα Διαχείρισης κατά της Δωροδοκίας) και ISO 19600:2014 (Συστήματα Διαχείρισης Συμμόρφωσης), στο πλαίσιο του ενοποιημένου συστήματος διαχείρισης (Integrated Management System) του Ομίλου ΟΤΕ για τις εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE.

Ο Executive Director Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Εταιρικών Κινδύνων & Ασφάλισης Ομίλου ΟΤΕ, κ. Άρης Δημητριάδης, σημείωσε: «Όραμά μας στον Όμιλο ΟΤΕ είναι, με την τεχνολογία και την καινοτομία, να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλους. Για να το πετύχουμε αυτό στηριζόμαστε καθημερινά στις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της εμπιστοσύνης, όπως αποτυπώνονται και στον Κώδικα Δεοντολογίας του Ομίλου. Οι πιστοποιήσεις μας κατά ISO επιβεβαιώνουν πως όλες οι δράσεις μας αντανακλούν τη δέσμευσή μας για ακεραιότητα και υπευθυνότητα στις σχέσεις μας με τους πελάτες, επενδυτές, προμηθευτές και εργαζόμενους του Ομίλου».

Η αποτελεσματικότητα του Συστήματος Διαχείρισης Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου ΟΤΕ βασίζεται στη δέσμευση και την υποστήριξη όλων των ανθρώπων του. Κύριοι άξονες του Συστήματος είναι η πρόληψη της παραβατικής συμπεριφοράς, η οποία επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση των εργαζομένων και τη θεσμοθέτηση καναλιών επικοινωνίας προκειμένου να θέτουν ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας και των Πολιτικών στην καθημερινή εργασία τους, ο έλεγχος για τον εντοπισμό τυχόν περιστατικών και η ανάληψη δράσης.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που έχει λάβει διαβεβαίωση από την TUV HELLAS (TUV NORD) A.E. ότι οι εταιρείες ΟΤΕ και COSMOTE εφαρμόζουν Σύστημα Διαχείρισης Εταιρικών Κινδύνων κατά το πρότυπο ISO 31000:2009 (Διαχείριση Διακινδύνευσης). Η πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία διαθέτει μηχανισμούς για την έγκαιρη αναγνώριση και αξιολόγηση των παραγόντων που μπορεί να επηρεάσουν την επιτυχία της, για την προστασία της φήμης της, και για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των εμπλεκομένων μερών ότι διαχειρίζεται τους εταιρικούς κινδύνους με διαφάνεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα