Πιτούρκα: «Οι Έλληνες θα είναι επιβαρυμένοι»

Στην κούραση των Ελλήνων διεθνών από τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ στηρίζει τα πλάνα του ο τεχνικός της Ρουμανίας, Βίτορ Πιτούρκα, ενόψει της αναμέτρησης με την Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (7/9).

Ο Ρουμάνος εκλέκτορας θέλει ένα καλό ξεκίνημα στην προκριματική φάση για το Euro 2016, ενώ μίλησε για το κίνητρο που έχουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές του, οι οποίοι λόγω ηλικίας, θα έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να αγωνιστούν στα τελικά μίας μεγάλης διοργάνωσης. Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός:

«Είναι το πρώτο παιχνίδι είναι του ομίλου, άρα και πολύ σημαντικό. Είναι ένας όμιλος με δυνατές ομάδες. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές και για αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης για να προχωρήσομε στη συνέχεια. Είναι καλή η στιγμή του αγώνα, γιατί η Ελλάδα μόλις συμμετείχε στο Μουντιάλ. Οι παίκτες θα είναι επιβαρυμένοι. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι στην αποστολή. Είναι σπουδαίοι παίκτες και εξαιρετικού επιπέδου. Και εμείς όμως, έχουμε σπουδαίους παίκτες και για αυτό θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Δεν πιστεύω σε συμπτώσεις. Ο καθρέφτης κάθε ομάδα είναι ο αγωνιστικός χώρος και εκεί θα δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα το πιστεύω. Πάντα έχουν ένα κίνητρο όταν παίζουν απέναντι στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Κάποιοι από τους παίκτες μου έχουν τελευταία ευκαιρία να παίξου σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι αλλάζει με τον νέο τεχνικό στην Ελλάδα. Ο Σάντος ήταν καταξιωμένος και πολλά παιχνίδια με την ομάδα. Ο κ. Ρανιέρι είναι ένας έμπειρος τεχνικός με καλούς παίκτες στη διάθεσή του. Το μόνο πλεονέκτημα είναι πως τώρα αρχίζουν να γνωρίζουν τον προπονητή. Αυτό ίσως να είναι ένα μικρό πλεονέκτημα για εμάς.

Πιστεύω πως θα είναι πλεονέκτημα η απουσία των οπαδών, γιατί ο κόσμος πάντα σπρώχνει την ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Είχα την εμπειρία παλαιότερα να βρεθώ με κόσμο εδώ σε αυτό το γήπεδο. Είναι πλεονέκτημα και στο θέαμα προσφέρουν οι οπαδοί. Σε εμάς παίζουμε ένα ποδόσφαιρο σε συγκεκριμένο επίπεδο. Την αλήθεια θα τη δούμε στον αγωνιστικό χώρο.

Κάθε παίκτης είναι σημαντικός και όποιος ξεκινήσει θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Σε αυτό το επίπεδο και όταν μιλάμε για πρόκριση, πάντα υπάρχει πίεση. Σημαντικό είναι να την ελέγχουμε. Αυτή η πίεση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. Ελπίζω να είναι καλή για εμάς. Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται από λιγότερους παίκτες συγκριτικά με το προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Το θέμα είναι να είμαστε πάντοτε στο ίδιο επίπεδο».

Τους ποδοσφαιριστές της Ρουμανίας εκπροσώπησε ο Σιπριάν Μαρικά, ο οποίος δήλωσε:
«Είμαστε εδώ και ήρθαμε για να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε την αρνητική εμπειρία των προηγούμενων παιχνιδιών, αλλά ήρθαμε για να πετύχουμε κάτι. Νομίζω πως θα παίξει ρόλο η κούραση, καθώς κάποιοι παίκτες δεν είχαν χρόνο. Θα τα καταφέρουμε όμως και θα εμφανιστούμε αυτοί που πρέπει. Έχουμε και τώρα την επιθυμία για τη νίκη. Θυμόμαστε την ήττα. Εμείς σεβόμαστε την Ελλάδα και ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Πιστεύω πως η απουσία του κόσμου είναι ξεκάθαρα πλεονέκτημα. Το κοινό πάντα βοηθά την εντός έδρας ομάδα. Σαφώς πιστεύω πως θα είναι πλεονέκτημα για εμάς. Την προηγούμενη φορά δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτή η περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Αφορά άλλη διοργάνωση. Εμείς φυσικά θα πάμε για την πρόκριση. Πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ξέρουμε πως η άμυνα είναι πραγματικά πολύ καλή. Έχουμε μελετήσει την ελληνική άμυνα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Σαφώς είναι αρχή της περιόδου και δεν υπάρχουν επίσημα παιχνίδια. Θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, ακόμα και αν δεν είμαστε στο 100% της φυσικής κατάστασης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα