«Πλαστά έγγραφα κατέθεσε ο Καμμένος για Παπαδόπουλο»

Η πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία έχει ανάψει”φωτιές” στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. H Nέα Δημοκρατία με έκτακτη συνέντευξη Τύπου  αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα προχωρώντας σε καταγγελίες και κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο για σωρεία ψεμάτων και για πλαστά έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή για τον φερόμενος ως ¨”μεσάζοντα”, Βασίλη Παπαδόπουλο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά τον «τελικό χρήστη» (end user certificate) ο Mάκης Βορίδης υποστήριξε ότι στο έγγραφο εμφανίζεται βεβαίωση υπογραφής από την Πρεσβεία της Ελλάδας η οποία αφορά άλλο πρόσωπο από αυτό που υπογράφει το χαρτί.

“Παράβαση καθήκοντος”

Κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για παράβαση καθήκοντος και χρήση ψευδοεγγράφων και μίλησε για «τετελεσμένο αδίκημα». Είπε ότι έπρεπε αυτό να ερευνηθεί από τη Βουλή αλλά αυτή είναι μια «Βουλή συγκάλυψης» που προσπαθεί να καλύψει τον υπουργό Αμυνας.

Το κείμενο του Μαίου του 2016 που εμφανίζει τον Β. Παπαδόπουλο ως πληρεξούσιο δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου. Ποιος το έφερε και σε ποιον το έδωσε; Αναρωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Δεν έχει σφραγίδα επικύρωσης, είναι μια απλή εξουσιοδότηση, συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο Π. Καμμένος απάντησε επί του θέματος ότι ζήτησε από την Σαουδική Αραβία να βεβαιώσει ότι το κείμενο είναι πραγματικό.

Ο βουλευτής ωστόσο υποστήριξε ότι το αίτημα προς τη Σαουδική Αραβία έγινε από τον Β. Παπαδόπουλο, και όχι από το υπουργείο Αμυνας.

Κατά τον Μ. Βορίδη ο σαουδάραβας που υπογράφει το αίτημα δεν μπορεί να δεσμεύει την Σαουδική Αραβία. Επιπρόσθετα υποστήριξε ότι η απάντηση της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει ότι το αίτημα αφορά την αεροπορία και όχι το υπουργείο Αμυνας της χώρας. Κατά τον ίδιο έτσι επιβεβαιώνεται το προβληματικό της εκπροσωπήσεως.

Τα δυο ακόμα έγγραφα

Αναφορικά με τα έγγραφα που αφορούν τον «τελικό χρήστη» (end user certificate) τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή από τον Π. Καμμένο ώστε να αποδείξει ότι η Σαουδική Αραβία γνώριζε τον Β. Παπαδόπουλο, ο Μάκης Βορίδης κατήγγειλε ότι ο Β. Παπαδόπουλος εμφανίζεται και ως «εξαγωγική οντότητα».

Παράλληλα, στο έγγραφο εμφανίζεται βεβαίωση υπογραφής από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο οποίο εμφανίζεται να υπογράφει άλλος και να βεβαιώνεται η υπογραφή άλλου.

«Κάνει χρήση πλαστών;», το ερώτημα που θέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα