Πλαφόν εξόδων βάζει η UEFA

Πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν μίλησε με τα καλύτερα λόγια τις θετικές επιδράσεις που έχουν οι κανονισμοί του «Financial Fair Play» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και φαίνεται πως υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν πιο αυστηροί οι όροι σχετικά με τα οικονομικά των συλλόγων.

Η γαλλική εφημερίδα «Parisien» ανέφερε σε ρεπορτάζ της την Κυριακή ότι UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να περιορίσει στα 100 εκατομμύρια ευρώ τη διαφορά μεταξύ των χρημάτων που ξοδεύονται από έναν σύλλογο και των χρημάτων που μπαίνουν στα ταμεία από τις πωλήσεις παικτών! Η νέα πολιτική της UEFA αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της 24ης Μαΐου.

Εάν τελικά εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, τότε μια ομάδα που θα ξοδέψει 420 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές μέσα σε μια σεζόν, τότε θα είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει παίκτες με συνολικό ποσό 320 εκατομμυρίων ευρώ. Για να τηρεί αυτό το μέτρο. Στο «Financial Fair Play» θα πρέπει τα έξοδα ενός συλλόγου να γίνονται με βάση τα έσοδά στα οποία δεν υπολογίζονται μόνο τα χρήματα από τις πωλήσεις παικτών. Μετρώνται και τα έσοδα από άλλες «πηγές» (τηλεοπτικά, χορηγίες, εισιτήρια…»)!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα