Ποδοσφαιριστές Βέροιας: «Τίθεται ζήτημα επιβίωσής μας, πληρώστε ως την Τετάρτη»

Με μια ανακοίνωση «κραυγή» απόγνωσης οι παίκτες στη Βέροια περιγράφουν τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν. Και θέτουν τελεσίγραφο στους αρμόδιους να ξοφλήσουν μέρος των πολλών οφειλομένων.

Αναλυτικά: «Οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας θέλουμε να ενημερώσουμε τη φίλαθλη κοινή γνώμη της ομάδας αλλά και της Ελλάδας ευρύτερα, για τα προβλήματα και την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει.

Μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων, η λειτουργία της ομάδας ήταν ομαλή. Υπήρχε οργάνωση και οι οικονομικές υποχρεώσεις του συλλόγου προς εμάς, ήταν καλυμμένες σε ικανοποιητικό βαθμό. Όχι εξ’ ολοκλήρου, αλλά σε τέτοιο ποσοστό που μας επέτρεπε να μένουμε προσηλωμένοι στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.

Αυτό είχε ως συνέπεια να έχουμε μία καλή βαθμολογική συγκομιδή και οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Μετά τα Χριστούγεννα όμως, τα προβλήματα άρχισαν να μεγεθύνονται. Αρχικά οι προπονήσεις γίνονταν χωρίς την παρουσία γιατρού και φυσιοθεραπευτή. Ο τελευταίος αποχώρησε λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να θέτουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα.

Την ίδια εποχή σταμάτησε η συνεργασία της ομάδας με εστιατόριο της πόλης, που είχε αναλάβει τη σίτισή μας, επίσης λόγω οφειλών προς τον ιδιοκτήτη.

Όλα τα παραπάνω είχαν ως συνέπεια την αποδυνάμωση του ρόστερ και είναι χαρακτηριστικό πως για να γίνονται σωστά οι προπονήσεις, όπως δηλαδή αρμόζει σε μία επαγγελματική ομάδα, συμμετείχαν ο βοηθός προπονητή και ο γυμναστής. Για αυτό άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι αποστολές απαρτίζονταν από 13 ή 14 άτομα. Δεν συμπληρώναμε 18αδα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παραίτηση του Γιώργου Κικερίδη, ο οποίος είχε εισηγηθεί την απόκτηση των περισσοτέρων από εμάς και καθημερινά, βρίσκονταν δίπλα μας και προσπαθούσε να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε.

Το αποκορύφωμα όλων των παραπάνω, ήταν η φυγή του προπονητή μας Απόστολου Χαραλαμπίδη, που δικαιολογημένα δεν άντεξε να εργάζεται υπό αυτές τις συνθήκες.

Εμείς οι ποδοσφαιριστές ενημερώσαμε τότε τη διοίκηση πως μέχρι τις 10 Φλεβάρη που έληγε η προθεσμία για τις μεταγραφές των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, επιθυμούσαμε να λυθούν τα προβλήματα που υπήρχαν. Με γνώμονα να συνεχίσουμε αξιοπρεπώς τη σεζόν. Δηλαδή να αποκτηθούν παίκτες, να γίνουν πληρωμές και να στελεχωθεί η ομάδα ιατρικό επιτελείο.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η κατάσταση έμεινε ίδια και τα προβλήματα συνεχίζουν να διογκώνονται. Για αυτό, μετά την αναμέτρηση με την ΟΦΗ, ενημερώσαμε τη διοίκηση πως αν άμεσα δεν μας καταβληθεί έστω ένα μέρος των χρημάτων που μας οφείλονται, δεν θα αγωνιστούμε στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο.

Ο κύριος Εμμανουηλίδης και ο κύριος Γαϊτάνος, βλέποντας την τραγική κατάσταση που υπάρχει, ήρθαν σε εμάς την Τετάρτη, με όλη τη καλή και ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουν, κάτι που σεβόμαστε απόλυτα. Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως δεν υπάρχει ‘Επιτροπή Σωτηρίας’ όπως λέγεται. Απλά οι κύριοι Γαϊτάνος, Εμμανουηλίδης και Μεϊμαρίδης θέλησαν να βοηθήσουν.

Τους τελευταίους 2 μήνες ακούμε συνεχώς υποσχέσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί έστω στο ελάχιστο. Παρόλα αυτά, σεβόμενοι πρώτα από όλα τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας και μετά την ιστορία της Βέροιας και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των τριών παραπάνω κυρίων, θέλουμε να ενημερώσουμε πως θα συμμετάσχουμε κανονικά στην αναμέτρηση της Κυριακής. Όπου θα παλέψουμε, κάνοντας κατάθεση ψυχής, με σκοπό να φτάσουμε στη νίκη.

Όμως ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο πλέον αίτημά μας, είναι μέχρι την Τετάρτη (21/2), να μας καταβληθεί ένα ικανοποιητικό μέρος των χρημάτων που μας οφείλονται. Μόνο αν συμβεί αυτό, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε με αξιοπρέπεια το πολύ δύσκολο έργο μας. Σε διαφορετική περίπτωση και επειδή πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσής μας, δηλώνουμε δυστυχώς πως δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

Επειδή εμείς οι ποδοσφαιριστές θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στον κόσμο, επιθυμούμε, κλείνοντας, να ξεκαθαρίσουμε πως είμαστε οι τελευταίοι που θα καταδικάζαμε την ομάδα της Βέροιας. Μάλιστα ένας από τους λόγους που πήραμε την απόφαση για να δημοσιοποιήσουμε τις θέσεις μας, είναι οι κατά καιρούς ανακρίβειες που έχουν ακουστεί. Ο κυριότερος όμως είναι γιατί σεβόμαστε την ιστορία της ομάδας που αγωνιζόμαστε».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα