ΠΟΕ –ΟΤΑ: Απορρίπτει την πρόταση Σκουρλέτη και συνεχίζει

Συνέχιση των κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ, με ομόφωνη απόφαση του εκτελεστικού οργάνου της, απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και συνεχίζει έως και την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζονται οι καταλήψεις στα αμαξοστάσια των δήμων και στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας και ότι τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους, αφού θα γίνεται αποκομιδή μόνο από ευαίσθητους χώρους.

Για αύριο Δευτέρα είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Πέμπτη με την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Παραλλήλως η ΠΟΕ – ΟΤΑ, αύριο Δευτέρα, θα παρουσιάσει τις δικές της προτάσεις στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας, όπως διαρρέουν συνδικαλιστές την νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Την ίδια ώρα αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα