«Ποια εξυγίανση; Τσιφλίκι του Θόδωρου το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Metropolis Radio και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Κανελλάκη έδωσε ο εκδότης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος. Μίλησε για τα τεκταινόμενα στην ΕΠΟ, με τη «δοτή» Επιτροπή Εξομάλυνσης που μέσω του Κύπριου τοποτηρητή της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, που άγεται και φέρεται από τον Έλληνα γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη, και στη συνέχεια μέσω της Επιτροπής Εξομάλυνσης γίνονται οι διεργασίες για μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παράλληλα γίνονται και διορισμοί σε περίοπτες θέσεις ατόμων που έχουν ποινικές εκκρεμότητες, κακουργηματικής μορφής, με μοναδικό προσόν τη σχέση τους με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

 

Κύριε Μητρόπουλε, καλησπέρα…

«Καλησπέρα και σε σας».

 

Πώς τα βλέπετε τα πράγματα; Προχωράμε; Θα έχουμε μία δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση στην ΕΠΟ τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου;

«Άκουσα την εισαγωγή που κάνατε, να πάμε σε μία καλύτερη μέρα για το ποδόσφαιρο, και βεβαίως θα απαντήσω και στην ερώτησή σας για το αν θα γίνουν εκλογές. Δεν νομίζω, πάντως, ότι αυτά τα δύο υπάρχουν μαζί. Εκλογές θα γίνουν, αλλά δεν θα έρθει η καλύτερη μέρα για το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ απλό το θέμα και δυστυχώς όλες οι έρευνες που έχουν γίνει από μένα και τους συντάκτες μου καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτε και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε».

 

Αυτό γιατί το λέτε; Διαπιστώνετε από την έρευνα που κάνετε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι πίσω που κινούν τα νήματα; Θυμάμαι τη συζήτηση που κάναμε πριν από μερικούς μήνες κι εσείς λέγατε από τότε ότι πίσω από την Επιτροπή Εξομάλυνσης βρίσκεται ο Θόδωρος Θεοδωρίδης. Ισχύει αυτό; Εξακολουθείτε να το πιστεύετε μέχρι και σήμερα;

«Όχι απλά ισχύει, αλλά ήλπιζα όταν το έλεγα αυτό ότι ένας άνθρωπος που έχει φτάσει σε μία πολύ υψηλή θέση, όπως είναι η γενική γραμματεία της UEFA, και είναι ελληνικής καταγωγής, θα χρησιμοποιούσε όλη αυτή τη δύναμη να δώσει σε τούτη την έρημη τη χώρα που τη χτυπάνε οι δανειστές, που ο κόσμος δεν έχει να φάει, τη χαρά του ποδοσφαίρου τουλάχιστον. Αντίθετα, έγινε ο κύριος μοχλός για να κατρακυλήσει το ποδόσφαιρο ακόμα περισσότερο».

»Κι εξηγούμαι, γιατί ξέρετε πολύ καλά κι εσείς και οι ακροατές ότι εγώ δεν μασάω τα λόγια μου, έχω να πω κάποια πράγματα που επαφίενται, πέρα από την πληροφόρηση, στην απλή λογική. Όταν το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ που προεδρεύεται από αρεοπαγίτη έκρινε ότι θα ήταν παράνομες οι εκλογές της ΕΠΟ, με ό,τι συνεπάγετο αυτό και για τις δύο παρατάξεις Γραμμένου και Ελευθεριάδη, έσπευσε την ίδια μέρα να πει ο υπουργός κ. Κοντονής ότι χρειάζεται να γίνει μία εξωτερική παρέμβαση, εννοώντας τη FIFA και την UEFA, οι οποίες θα φτιάξουν το περιβάλλον του ποδοσφαίρου».

 

Θα εξομαλύνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο…

«Ναι, και ω του θαύματος, λες και η FIFA με την UEFA ήταν τα παιδιά του ντελίβερι που φέρνουν τις πίτσες, είπαν “θα στείλουμε μία επιτροπή”. Ποια επιτροπή έστειλαν; Έστειλαν τον κ. Κουτσοκούμνη που στην Κύπρο κυκλοφορεί με 5 μπράβους. Δεν γίνεται να βγει μόνος έξω από το σπίτι του, γιατί το πιο διεφθαρμένο κράτος στοιχηματικά είναι η Κύπρος. Το ερώτημα είναι το εξής: Ο κ. Κοντονής, που ήταν τότε υπουργός, ήξερε τον κ. Κουτσοκούμνη; Ή γνώριζε ότι η FIFA και η UEFA θα στείλουν τον Κουτσοκούμνη να μελετήσει πρόσωπα και πράγματα και να φτιάξει μία επιτροπή; Όχι. Όλα αυτά τα πράγματα έγιναν από τον κ. Θόδωρο Θεοδωρίδη, που όπως ο ίδιος διατυμπανίζει συνεχώς δεν είχε ιδέα – ποτέ δεν έχει ιδέα για τίποτε–, αλλά κάποια στιγμή θα βγουν κάποια πράγματα στη δημοσιότητα, γι’ αυτό δεν είναι η στιγμή να βγουν ακόμα γιατί αν θα βγουν θα πληγώσουν πάρα πολύ κόσμο και μεγαλοπαράγοντες. Τότε θα δούμε αν ήξερε ή δεν ήξερε.

»Ο κ. Θεοδωρίδης σε συνεννόηση με αυτούς που ήθελε να συνεννοηθεί στην Ελλάδα –κι εννοώ μεγαλοπαράγοντες– τι έκανε; Διόρισε τον κ. Δρόσο πρόεδρο της Επιτροπής, μέσω του Κουτσοκούμνη. Ο κ. Δρόσος ήταν επιλογή του κ. Νίκου Παππά, γιατί ήταν αυτός που είχε φτιάξει τον νόμο για τα κανάλια».

 

Μάλιστα…

«Από ’κεί και πέρα υπήρχε ο κ. Μπάρτζης που ήταν ένας δικηγόρος άσημος, ο οποίος είχε ένα πλεονέκτημα. Έπαιζε ποδόσφαιρο με τον δικηγόρο του Ολυμπιακού κ. Αργύρη Λίβα, πριν αυτός πυροβοληθεί. Αυτός ήταν ο λόγος που ο κ. Μπάρτζης μπήκε στην Επιτροπή».

 

Πριν πυροβοληθεί ο κ. Λίβας εννοείτε…

«Οι δυο τους γνωρίζονταν γιατί έπαιζαν μαζί στην ομάδα των δικηγόρων. Αυτό ήταν το προσόν του κ. Μπάρτζη, η γνωριμία του με τον κ. Λίβα. Μπήκε επίσης στην Επιτροπή ο κ. Γέροντας, που εδώ και χρόνια φτιάχνει νομοσχέδια στο Μαξίμου».

 

Ήταν στη γενική γραμματεία της κυβέρνησης Παπανδρέου νομίζω…

«Και να σας δώσω και μία πληροφορία έξτρα. Ο κ. Γέροντας δεν συμμετέχει στην ΕΠΟ από τον περασμένο Δεκέμβριο γιατί σκυλοβρίστηκε με τον κ. Δρόσο».

 

Είναι δηλαδή ανενεργός ο κ. Γέροντας;

«Βεβαίως δεν έχει πάει ποτέ μετά τον Δεκέμβριο. Έχει να πάει από τα μέσα Δεκεμβρίου. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όταν ήταν να ορίσουν κάποιον πρόεδρο να κοιτάξει τους κανονισμούς, να φτιάξουν μία επιτροπή για να ανανεώσει το καταστατικό της ΕΠΟ, ο κ. Δρόσος ως πρόεδρος όρισε τον κ. Μπάρτζη. Και όχι τον άνθρωπο που έχει φτιάξει 500 νόμους και είναι ο Γέροντας. Και, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα βρόντηξε και σηκώθηκε κι έφυγε. Δεν παραιτήθηκε για να μη δημιουργήσει θέμα, άλλωστε δεν παίρνει χρήματα, ενώ οι άλλοι κάθε πρώτη του μηνός πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο της ΕΠΟ».

 

Το θέμα μας δεν είναι γιατί ορίστηκαν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά αν εξυγιαίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και το εξομαλύνουν, ή το κρατάνε στάσιμο…

«Θα φτάσω κι εκεί, απλά είπα κάποια πράγματα για να καταλάβει και ο κόσμος τι γίνεται. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, που ορίστηκαν μέσω Κουτσοκούμνη, έπαιρναν γραμμή ό,τι έλεγε ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

»Πάμε τώρα παρακάτω. Προχθές ήρθε ένα χαρτί, το έγραψαν και οι εφημερίδες, που λέει να καταργηθεί ο νόμος Ορφανού, που έγινε για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Για να μην τρέχουν κάποιοι πρόεδροι να πάρουν το εφάπαξ! Έχουν γίνει δημόσιες καταγγελίες, άλλος μιλάει για εξαγορά ψήφων με 700.000, άλλος για με 300.000 κ.λπ. Αυτά είναι γνωστά και πιστεύω ότι κανένας πρόεδρος δεν θα βγει στην εκπομπή σας να διαψεύσει ότι γίνονται αυτά τα νταραβέρια. Γιατί όλοι ξέρουν ότι γίνονται και με ποιον τρόπο γίνονται.

»Αντίθετα, με το νόμο Ορφανού αυτά τα νταραβέρια δεν θα γίνονταν γιατί είναι αδύνατο να ελέγξεις ένα σώμα με 500 εκλέκτορες, ίσως και παραπάνω».

 

Ναι, αλλά αυτό το θέμα πάει στην άκρη. Θέλουν να το καταργήσουν και προφανώς με τον νέο νόμο που θα φέρει ο κ. Βασιλειάδης θα το καταστήσει ανενεργό.

«Εδώ έγινε το εξής: Όταν πριν από δύο χρόνια η ΕΠΟ πήρε την απόφαση κάθε Ένωση να έχει 3 ψήφους δεν είδα καμία FIFA να αντιδράσει, ή μάλλον δεν είδα τον Θοδωράκη να αντιδρά. Γιατί την Ελλάδα ο πρόεδρος της FIFA κ. Ιφαντίνο τη θυμάται κάθε 4 χρόνια όταν έχει εκλογές και στις 210 ψήφους υπάρχει μία ελληνική. Όλο το διευθυντήριο της Ελλάδας το έχει ένα πρόσωπο, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης. Είναι πάρα πολύ απλό.

»Τώρα όμως οι συμμαχίες ,άλλαξαν και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, γιατί τα έχω πει πολλές φορές δημόσια, σκέφτηκαν ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Έλα, όμως, που εκλογές με τις δέκα ψήφους για κάθε εκλέκτορα δεν βόλευαν. Παίρνει λοιπόν απόφαση η FIFA στο Ελσίνκι, δηλαδή ο κ. Θεοδωρίδης και μέσω του κ. Κουτσοκούμνη διαμηνύει στον κ. Δρόσο ότι πρέπει να γίνουν εκλογές με καταργημένο τον νόμο Ορφανού. Τον οποίο νόμο δεν κατήργησαν όταν πήρε 3 ψήφους η κάθε Ένωση. Δηλαδή, ένα θέμα δημοκρατικό με περισσότερη εκπροσώπηση των σωματείων δεν τους άρεσε. Σκεφτείτε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα για να γίνει κάποιος βουλευτής χρειάζεται να τον προτείνουν 3 άτομα. Αντίθετα, για να πάει στην ΕΠΟ χρειάζεται 9 Ενώσεις».

 

Και μέλος της Ένωσης Συντακτών να γίνεις πρέπει να έχεις συστατική επιστολή από 3 συναδέλφους…

«Στην ΕΠΟ δεν γίνεται. Πρέπει να δημιουργήσεις δική σου παράταξη για να μπεις.

»Φεύγουμε όμως από εκεί. Όλο αυτό το πράγμα λοιπόν τι αποτέλεσμα έχει; Τείνει να ξαναμπούμε στα ίδια, να ξαναρχίσει το πάρε-δώσε, το αλισβερίσι το οικονομικό και αυτό που λέγεται κάθαρση να πάει στη γωνία. Και δεν περίμενα ποτέ εγώ από τους μεγαλο-ιδιοκτήτες –ΟΛΟΥΣ– τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη, τον Μελισσανίδη, και τους άλλους να πάρουν την πρωτοβουλία. Την πρωτοβουλία την παίρνει το κράτος! Το κράτος λοιπόν, όφειλε να πει στην FIFA, και θέλω να πιστεύω  πως όσο εξαρτημένοι κι αν είναι οι υπάρχοντες βουλευτές και υπουργοί κάποια στιγμή θα πρέπει να δουν αυτήν τη ρημάδα χώρα πού βαδίζει. Μπορούν να πάνε, λοιπόν, αν υπάρχει εντολή της FIFA για κατάργηση του νόμου Ορφανού στο Cass ή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να πουν εμείς θέλουμε έναν πιο δημοκρατικό τρόπο εκλογής ο οποίος ουδόλως επηρεάζει αυτό που θέλει η UEFA, δηλαδή να μην ανακατεύονται οι κυβερνήσεις».

 

Αυτό είναι ένα ζήτημα πολύ σημαντικό που το έχουμε ξανακουβεντιάσει πολλές φορές. Αλλά εδώ έχω την εντύπωση ότι έχουμε να κάνουμε με πιο σημαντικά γιατί αν υπάρχουν επιρροές οι οποίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι και η παρούσα, προσωρινή διοίκηση λειτουργεί με έναν τρόπο παράξενο όπως οι προηγούμενες στην ΕΠΟ, τότε εκεί είναι το πρόβλημα. Και όπως μαθαίνω μάλιστα, υπάρχουν εισηγήσεις και προτάσεις που παραπέμπουν εκεί. Έχουμε τέτοια θέματα;

«Έχουμε, και μάλιστα έχουμε σοβαρά θέματα τα οποία τα εκθέτω και θα τα γράψω και αύριο στην εφημερίδα μου. Το ποια είναι η επιρροή του κ. Θεοδωρίδη σε αυτήν την επιτροπή είναι πολύ απλή, η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ο κ. Θεόδωρος στέλνει το χαρτάκι με ονόματα που επιθυμεί, το παίρνει ο κ. Δρόσος υπό την εποπτεία του κ. Φιλιππούση, του συμβούλου επικοινωνίας, και πρώην Γεν. Διευθυντή του γραφείου του κ. Κοντονή [μαθαίνω ότι είναι και στο Υπ. Δικαιοσύνης τώρα μαζί του, αλλά αυτό δεν είναι θέμα, λέει ο Κανελλάκης] και ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό τα χαρτάκι το παίρνουν και ανεξάρτητα αν είναι αντίθετο με τους ελληνικούς νόμους, ανεξάρτητα αν είναι κόντρα στο δημόσιο αίσθημα, αυτό υλοποιείται και το στέλνουν πίσω στο κ. Θεοδωρίδη.

»Ο κ. Θεοδωρίδης παίρνει την πρόταση που ο ίδιος έχει στείλει και ούτε λίγο ούτε πολύ την υιοθετεί και τα ονόματα παίρνουν ανάλογες θέσεις και αξιώματα. Και ρωτάμε τώρα. Ποιοι προτάθησαν από τον κ. Δρόσο για να μπουν ως παρατηρητές του Champions League στην UEFA; Πρώτον ο κ. Πιλάβιος…

 

Αστειεύεστε, αφού έχει πρόβλημα με την Κάρτα Υγείας ο κ. Πιλάβιος… «Ο κ. Πιλάβιος κάθεται στο εδώλιο για κακουργηματική απιστία και νομίζω και για απάτη,  και κινδυνεύει όταν τελειώσει το εδώλιο να πάει Κορυδαλλό, γιατί 12 εκατ. ευρώ δεν είναι μικρό πράγμα. Ο κ. Πιλάβιος ένθερμος φίλος του κ. Θεοδωρίδη, χρόνια μαζί με τον κ. Θεοδωρίδη ξαφνικά η ΕΠΟ του κ. Δρόσου (η οποία θα εξυγίανε το ποδόσφαιρο) προτείνει και υιοθετείται από τον Θόδωρο και γίνεται παρατηρητής. Δεν σταματάμε όμως εδώ… Μέσα στην πρόταση για παρατηρητές είναι και ο κ. Μπάρτζης».

 

Ο κ. Μπάτζης τι σχέση έχει με το ποδόσφαιρο; Ένας δικηγόρος είναι.

«Ήταν δικηγόρος, αλλά τώρα είναι παρατηρητής της UEFA. Nα μην ευλογήσουμε και τα γένια μας; Αφήστε όμως αυτό. Υπάρχει ένα άλλο θέμα. Στην Κάρτα Υγείας εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα από την ΕΠΟ, σχεδόν όλη η ΕΠΟ, και η ΕΠΟ έφυγε, αυτή η παλιά ΕΠΟ, κι αν πω ότι εγώ προσέφερα μια υπηρεσία στο ποδόσφαιρο, την προσέφερα γιατί η εφημερίδα μου έβγαλε αυτό το πράγμα, η εφημερίδα μου  έβγαλε την Κάρτα Υγείας, η εφημερίδα μου ξεκόλλησε από τις καρέκλες τους όλους αυτούς τους καρεκλοκένταυρους που ήταν 25 χρόνια. Πάμε όμως και παρακάτω. Εκτός από τα στελέχη της ΕΠΟ στη δίκη και στο εδώλιο θα κάθονται και κάποια άτομα από την εταιρεία PCSystem που έφτιαξε την Κάρτα Υγείας, ως συνυπεύθυνοι, συγκατηγορούμενοι. Ένας από αυτούς είναι ο κ. Αριστείδης Σταυρόπουλος…»

 

Τι, έχει οριστεί και αυτός για παρατηρητής ευρωπαϊκών αγώνων;

«Ο κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, στενός φίλος του κ. Θεοδωρίδη, που ούτε λίγο ούτε πολύ ενώ ανήκει στην εταιρεία που με συμπαιγνία με την ΕΠΟ κάθεται στο εδώλιο, και ζημίωσε την ΕΠΟ με 12 εκατ.,  επροτάθη –λες και τον ήξερε και προχθές ο κ. Δρόσος– και ενεκρίθη από την ΕΠΟ των κ.κ. Μπάρτζη και Βρύζα, υπεβλήθη στην UEFA και ενεκρίθη από την UEFA του κ. Θεόδωρου».

 

Αυτά που μου λέτε τώρα, κ. Μητρόπουλε, έχετε στοιχεία που τα αποδεικνύουν;

«Ναι! Τα χαρτιά υπάρχουν. Πάμε τώρα και στο τρίτο σκέλος. Ένα άλλο άτομο που κάθεται στο εδώλιο είναι και  ο κ. Γκαγκάτσης, για την Κάρτα Υγείας».

 

Που είναι εδώ και καιρό στη Λίγκα…

«Ο κ. Γκαγκάτσης δεν μπορούσε να μπει με την ελληνική νομοθεσία στην ΕΠΟ, και επειδή τα αγγλικά του δεν είναι και τόσο καλά, δεν μπορούσε να μπει και στην UEFA. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, ο κ. Γκαγκάτσης μπήκε στη Σούπερ Λίγκα. Έρχομαι τώρα και λέω κάτι άλλο εδώ, για να δείξω πώς όλα γίνονται διά χειρός Θόδωρου. Στην UEFA μπήκαν δύο άλλοι στενοί του φίλοι, ο κ. Λουκάς Σιώτροπος, πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου, ο οποίος είναι χρόνια παρατηρητής, και ένας άλλος στενός του φίλος και συγγενής, ο κ. Θεόδωρος Λάιος, ο οποίος είναι διευθυντής του Αγωνιστικού στη Σούπερ Λίγκα και ο οποίος είναι γιος της αδελφής του κ. Σάββα Θεοδωρίδη, δηλαδή του πατέρα του Θόδωρου».

 

Δηλαδή, πρώτος ξάδελφος του κ. Θόδωρου Θεοδωρίδη.

«Οι δύο τελευταίοι είναι αξιόλογα στελέχη. Αλλά δεν μπορεί να ήξερε ο κ. Δρόσος τον κ. Λάιο πόσο καλός είναι. Κάποιος του το ’πε για να τον προτείνει. Κι αυτός ο κάποιος έχει ονοματεπώνυμο…»

 

Πάντως, αυτό που μου περιγράφετε, συνειρμικά, όσοι σας ακούνε να εμφανίζετε ως εγκέφαλο αυτής της ιστορίας τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, το μυαλό τους πηγαίνει στον πατέρα του, τον Σάββα Θεοδωρίδη, και πηγαίνει στον Ολυμπιακό. Δηλαδή, τι μου λέτε; Ότι ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει έλεγχο καταστάσεων μέσω του Θόδωρου Θεοδωρίδη;

«Τα συμπεράσματα αυτά μπορεί να τα βγάλουν οι άλλοι και πάνω σ’ αυτά τα πράγματα τα δικά μου συμπεράσματα θα τα δείτε αύριο γραμμένα, και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά εγώ θα πάω ένα βήμα παραπέρα. Όταν το 2005, όταν άρχισε η Κάρτα Υγείας, στο Δ.Σ. της ΕΠΟ ήταν ο κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Όταν λοιπόν ο κ. Γκαγκάτσης υπέγραψε την πρώτη σύμβαση για την Κάρτα Υγείας, στην ανάκριση που έγινε εκλήθη και ο κ. Θεοδωρίδης. Στον κ. Θεοδωρίδη δεν ασκήθηκε δίωξη. Όταν το 2009 ο κ. Πιλάβιος, αν θυμάμαι καλά το 2009 ή το 2010, υπέγραψε την νέα σύμβαση για την Κάρτα Υγείας , γι’ αυτό είναι κατηγορούμενος για την Κάρτα Υγείας, την σχετική σύμβαση ο κ. Πιλάβιος την υπέγραψε με τον κ. Σταυρόπουλο, τον στενό φίλο του κ. Θεοδωρίδη. Ο κ. Θεοδωρίδης δεν είχε ιδέα για το πλιάτσικο που γίνεται στην ΕΠΟ; Ή το ήξερε κι έκλεινε τα μάτια; Να βγει και να μας απαντήσει. Για το γεγονός ότι δεν ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του, δεν θέλω να επεκταθώ σε κάποια πράγματα, τα οποία τα ξέρω, γιατί αφορούν εισαγγελικούς και δικαστικούς κύκλους. Δεν θέλω ν’ ακουμπήσω αυτόν τον τομέα.

»Ερχόμαστε, λοιπόν, και λέμε το εξής: Όπως φαίνεται, μ’ αυτά που σας λέω, η Ελλάδα είναι ένα τσιφλίκι του κ. Θεοδωρίδη, όποιους θέλει διορίζει, ξάδερφους, συγγενείς, φίλους, το στενό του το περιβάλλον, και ούτε λίγο ούτε πολύ αυτός θα επιβάλει τους κανόνες. Δεν έχει καμία σχέση ο Ινφαντίνο, τον οποίο δεν σας κρύβω σκοπεύω να επισκεφθώ, διότι αυτό το χάλι της Ελλάδος τουλάχιστον λόγω της προσωπικής μου  γνωριμίας μαζί του, θα πάω να του το περιγράψω, μπας και βάλει το χεράκι του… Δεν ξέρω, έχει εκλογές κι αυτός, χρειάζεται και την ψήφο του κ. Θεοδωρίδη και της UEFA τα επόμενα δύο χρόνια… Καταλάβατε τι γίνεται;»

 

Ασφαλώς…

«Από εκεί και πέρα, λοιπόν, έτσι είναι τα πράγματα. Και καταλήγουμε στην έναρξη της συζήτησής μας, αν βλέπω κάτι καλύτερο για το ποδόσφαιρο. Όταν έχεις ανθρώπους σαν κι αυτούς που είναι τώρα στην Επιτροπή Εξομάλυνσης –εγώ την ονόμασα Επιτροπή Ανωμαλίας– να άγονται και να φέρονται και παίρνουν τα χαρτάκια για να λάβουν αποφάσεις, τι περιμένετε;»

 

Δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά, απ’ ό,τι καταλαβαίνω…

«Εγώ δεν ελπίζω σε πολλά. Να πω και κάτι άλλο;»

 

Και μ’ αυτό να κλείσουμε, σας παρακαλώ.

«Αυτοί λοιπόν που πήραν την απόφαση μετά το χαρτάκι του κ. Θ. Θεοδωρίδη ήταν ο κ. Βρύζας, ο οποίος συνηγόρησε στο να πάνε οι εν λόγω παρατηρητές στην UEFA, και συνηγόρησε επίσης στο να διοριστεί ο κ. Γκαγκάτσης για τις ψήφους της Σούπερ Λίγκα. Ας δει λοιπόν ο κ. Σαββίδης ποιους έχει δίπλα του, ώστε όταν κάνει λόγο για καταπολέμηση της διαφθοράς, να ξέρει σε ποιους απευθύνεται. Δεν ξέρω τι έχει γίνει με τον κ. Δέδε. Έχω μία πληροφορία ότι έλειπε από τη συνεδρίαση, αλλά και αυτό ας το δει ο κ. Μελισσανίδης, αν δηλαδή έχει ή δεν έχει ευθύνες».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα