Ποια παράκαμψη έκανε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πούτιν στο Αμβούργο

 

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην διάσκεψη της ομάδας χωρών G20 στο Αμβούργο έκανε παράκαμψη περίπου 500 χιλιομέτρων, προκειμένου ν’ αποφύγει να πετάξει στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονική σελίδας παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24 website, το ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος που πετούσε από την Μόσχα με προορισμό το Αμβούργο, την Πέμπτη, προχώρησε σε παράκαμψη της κανονικής πορείας πτήσεως του, πάνω από την Λευκορωσία και την Πολωνία.

Το ρωσικό Ilyushin, με αριθμό μητρώου RA-96022, πέταξε πάνω από την Βαλτική και αμέσως μετά μέσω της Φιλανδίας και της Σουηδίας, προτού εισέλθει στον εναέριο χώρο της Δανίας και της Γερμανίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ρωτήθηκε για την πτήση, αλλά δεν έκανε κάποιο σχόλιο, τονίζοντας απλώς ότι το ζητούμενο πάντοτε είναι η ασφάλεια.

Πάντως, προσφάτως, ο Πούτιν πέταξε πάνω από χώρες όπως η Πολωνία ή χώρες της Βαλτικής που πλέον ανήκουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και συχνά ασκούν έντονη κριτική στις επιλογές του Κρεμλίνου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα