Ποινική δίωξη κατά του Σταύρου Ψυχάρη

ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

 

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου. Μαζί του διώκονται για απιστία οι υπάλληλοι της τράπεζας ALPHA BANK που του χορήγησε προσωπικά δάνεια.
Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ χωρίς να υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις. Ως προς τα εταιρικά δάνεια που έχει λάβει ο κ. Ψυχάρης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας προέκυψε οτι εξυπηρετούνται.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο επικεφαλής του ΔΟΛ κατέθεσε δια υπομνήματος στους οικονομικούς εισαγγελείς ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.
Ως φυσικοί αυτουργοί στο ίδιο αδίκημα ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση δανείων στο ΔΟΛ περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς -κατά την κατηγορία- να παρέχονται οι κατάλληλες εγγυήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκαν από τους οικονομικούς εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου 45 στελέχη τραπεζών που χορήγησαν τα επίμαχα δάνεια (Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική), με την έρευνα να εστιάζεται στη χορήγηση δανείων από το 2006 και εντεύθεν, προκειμένου να διερευνηθεί βάσει ποιων εγγυήσεων δόθηκαν τα δάνεια αυτά και πού τελικά κατέληξαν.
Υπενθυμίζεται, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών προς ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Ι.Μ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα