Ποιοι θα πληρώσουν χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας

Τυχεροί θα είναι ορισμένες κατηγορίες πολιτών αφού θα πληρώσουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας το 2018 καθώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει μειώσεις από 10% έως 30%.

Οι μειώσεις αφορούν περίπου 40.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Μεταξύ αυτών θα είναι και οι πολύτεκνοι και τα ΑμεΑ..

Οι ΑμεΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν ήδη απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας, για ειδικές κατηγορίες αναπήρων. Αφορούν στην πλήρη απαλλαγή σε αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.650 κυβικά. Πιο αυστηρά είναι τα κριτήρια απαλλαγής από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα αναπήρων με κινητήρες 2 λίτρων.Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα αναπήρων με πιο ευνοϊκούς όρους.

Άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι

Ανάλογες προτάσεις μάλιστα, έχουν πέσει στο τραπέζι για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ειδήσεις».

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, το ύψος των τελών κυκλοφορίας θα καθοριστεί στα τέλη Νοεμβρίου και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί αππό τους στόχους που τίθενται στον προϋπολογισμό του 2019.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, οι ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων είναι πολύ πιθανό να δουν μικρές αλλαγές έως αναιπαίσθητες μειώσεις στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αντίθετα, μικρές αυξήσεις είναι πολύ πιθανό να δουν οι ιδιοκτήτες των καινούργιων αυτοκινήτων με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα