Ποιος είναι ο μακελάρης της Άγκυρας με τους 28 νεκρούς

Κούρδος συριακής καταγωγής είναι ο μακελάρης της Άγκυρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του, που σκότωσε 28 άτομα μετά από επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο, κοντά σε σημαντικές στρατιωτικές εγκατάστασεις και κυβερνητικά κτίρια. Η συλλογή των αποτυπωμάτων του, έγινε κατά την είσοδό του στην Τουρκία κι έτσι έγινε δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητάς του από την αστυνομία, υποστηρίζει η Yeni Safak στη διαδικτυακή της σελίδα.

Αναφέρεται επίσης, ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στο αρχηγείο του στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, είχε νοικιαστεί στη Σμύρνη, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφάλειας αφήνει να εννοηθεί ότι μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) είναι υπεύθυνα για την επίθεση

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, επιβεβαιώνοντας και επίσημα τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τουρκικά ΜΜΕ, δράστης της επίθεσης είναι ο Σαλέχ Ναζάρ και κατάγεται από το Ντέιρ ελ Ζορ.

Όπως είπε ο Νταβούτογλου ο Ναζάρ ήταν μέλος της οργάνωσης YPG την οποία κατηγόρησε μαζί με την οργάνωση ΡΚΚ ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη το απόγευμα της Τετάρτης στην καρδιά της Άγκυρας.

Παράλληλα ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις προσθέτοντας κατηγορηματικά ότι «η σχέση του YPG με την επίθεση είναι ξεκάθαρη».

«Περιμένω από τους συμμάχους μας να είναι ξεκάθαροι απέναντι στο YPG χωρίς ίσως και μισόλογα» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα